Ειδησεογραφικό site

Κυρ. Μητσοτάκης: Σίγουρα χειρότερη από τη δικιά μας η συμφωνία που προωθούν

33

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της μία συμφωνία σίγουρα χειρότερη από αυτή που θα μπορούσε να πετύχει η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ διατύπωσε σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Κρήτης «Ηράκλειο 98.4» ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι σε αυτή την περίπτωση θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης και θα οδηγηθούμε σε πολιτικές εξελίξεις.

Αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει το κόμμα του τόνισε ότι «προφανώς και δυσκολευόμαστε να δεσμευτούμε για συμφωνία την οποία δεν έχουμε δει ακόμα, όμως εδώ που έχουμε φτάσει οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία».

Ωστόσο, η εισήγηση του κ. Μητσοτάκη στα όργανα του κόμματος είναι ότι «από τη στιγμή που εξαρτάται από τις δικές μας ψήφους η ψήφιση μιας συμφωνίας που θα κρατά τη χώρα όρθια, πολύ δύσκολα η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί απέναντι στη συμφωνία».

Μάλιστα, εκτιμά ότι στο σημείο που έχει φτάσει η κυβέρνηση «το καλύτερο το οποίο μπορούμε να περιμένουμε ως χώρα είναι ένα τρίτο πρόγραμμα το οποίο θα έρθει τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο – πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες – και το χειρότερο είναι η χρεοκοπία».

Αναγνώρισε ότι  εν όψει αυτού του τρίτου προγράμματος πρέπει η Νέα Δημοκρατία να έχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα και ότι έχει ακόμα πολλά βήματα να κάνει προκειμένου «να ακουστεί και πάλι πειστικά και κυρίως να ακουστεί σε δυναμικές ομάδες, οι οποίες έχουν πάρει αποστάσεις στις τελευταίες εκλογές».

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το ξεκάθαρο ιδεολογικό της στίγμα και να αποφασίσει αν θα επαναπροσεγγίσει τους μετριοπαθείς πολίτες που τοποθετούνται στο κέντρο, οι οποίοι δεν θέλουν ακραίες φωνές αλλά πρακτικές λύσεις στα προβλήματα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.