Ειδησεογραφικό site

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα ληφθούν άλλες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση

25

Στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν θα αναλάβει άλλη πολιτική πρωτοβουλία ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή, προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τα πράγματα σοβαρεύουν και ζήτησε από τους βουλευτές που ψήφισαν «παρών» να συνομιλήσουν με τη συνείδησή τους. Πρόσθεσε πως τα δεδομένα ειναι ξεκάθαρα και συμπλήρωσε ότι δεν θα μπουν αλλά δεδομένα. Μιλώντας για το θέμα των πολιτικών πρωτοβουλιών -από την πλευρά της κυβέρνησης- ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η πρωτοβουλία ελήφθη ξεκάθαρα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έθεσε το πλαίσιο εθνικής συνενόησης την Κυριακή στην σχετική δήλωσή του. Εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί η συνεννόηση από μεμονωμένους βουλευτές, που πρεπει να αποστασιοποιηθούν από αποφάσεις που πήραν τα κόμματά τους. Χαρακτήρισε την τρίτη και τελευταια ψηφοφορία ιδιαιτέρως κρίσιμη και υπογράμμισε πως οι βουλευτές θα κριθούν από την ιστορία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η προεδρική ψηφοφορία ειναι συνταγματική ψηφοφορία και γι’ αυτό θα ήταν μια ευκαιρία να συμφωνήσουν τα κόμματα στη συνταγματική αναθεώρηση. Σχετικά εκφράστηκε υπέρ της αποσύνδεσης της προεδικης εκλογής από την προκήρυξη εθνικών εκλογών και σημείωσε πως αυτό αποτελεί στρέβλωση του Συντάγματος.

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως η κυβέρνηση δεν συζητεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης ειδικού σκοπού και αλλαγή υποψηφίου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γκίκας Χαρδούβελης απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψει η Τρόικα είπε: «Θα ξέρουμε την άλλη Δευτέρα, αν έρθει η Τρόικα».

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Εύαγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοι κ.κ. Ντινόπουλος, Βορίδης, Σταϊκούρας, Μητσοτάκης, Βρούτσης, Χρυσοχοΐδης, Χαρδούβελης, Σκρέκας και οι κυρίες Κεφαλογιάννη και Χριστοφιλοπούλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.