Ειδησεογραφικό site

Κρουλ: Έπιασα τα πέναλτι με τη βοήθεια της… Ελλάδας!

40

Ελληνική χείρα βοηθείας φαίνεται ότι είχε ο Τιμ Κρουλ στην εντυπωσιακή απόδοσή του κόντρα στου Κοσταρικανούς στη διαδικασία των πέναλτι.

Ερωτηθείς για το πώς κατάφερε να αποκρούσει δύο πέναλτι στέλνοντας την Ολλανδία στους «4» του Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Κρουλ αποκάλυψε ότι ο οδηγός της επιτυχίας του ήταν… η Ελλάδα!

«Τους είδα κόντρα στην Ελλάδα και τους μελέτησα. Τους είπα ότι ήξερα πού θα στείλουν τη μπάλα για να τους αγχώσω» είπε χαμογελώντας ο πορτιέρο της Νιουκάστλ.

«Μπορεί και να έπιασε τελικά το κόλπο. Το έχω ξανακάνει με τον Φρανκ Λάμπαρντ. Του είπα ότι γνώριζα και έπιασα το πέναλτί του. Γι’ αυτό και το προσπάθησα ξανά. Είμαι τόσο χαρούμενος που «έπιασε» και σήμερα» δήλωσε ο Κρουλ στους εκατοντάδες δημοσιογράφους που τον περίμεναν μετά τη λήξη της αναμέτρησης-θρίλερ.

Φαν Χάαλ: Βάσει σχεδίου η αλλαγή στο 120΄

Την ίδια ώρα, όπως αποδεικνεύεται, η είσοδος του Τιμ Κρουλ στο τέλος της παράτασης στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα ήταν προσχεδιασμένη.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο Λούις Φαν Χάαλ, είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό με τον τερματοφύλακα της Νιουκάστλ προκειμένου να είναι προετοιμασμένος.

«Κάθε τερματοφύλακας έχει συγκεκριμένες ικανότητες και εκτιμήσαμε ότι είχε καλύτερη προσέγγιση στα πέναλτι και καλύτερη επίδοση στις αποκρούσεις. Το είχαμε συζητήσει με τον Τιμ πώς η Κόστα Ρίκα θα χτυπήσει τα πέναλτί της. Έτσι ήταν προετοιμασμένος» δήλωσε ο τεχνικός των οράνιε μετά το τέλος του αγώνα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Κρουλ στην καριέρα του στα βρετανικά γήπεδα έχει αποκρούσει δύο πέναλτι σε σύνολο είκοσι αλλά όπως φαίνεται οι αριθμοί δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια.

Όντας, όμως, άριστος γνώστης της ψυχολογίας ο Φαν Χάαλ δεν είχε αποκαλύψει τις σκέψεις του αυτές στον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας του Γιάσπερ Σίλεσεν.

«Δεν είπαμε τίποτα στον Γιάσπερ. Δεν θέλαμε να τον τροφοδοτήσουμε με αυτή την πληροφορία πριν τη σέντρα γιατί δεν θέλαμε να τον απογοητεύσουμε» εξήγησε ο Ολλανδός τεχνικός.

«Ευτυχώς το σχέδιο πέτυχε, γιατί αν δεν είχε πετύχει θα ήμουν εγώ που θα είχα πάρει τη λάθος την απόφαση. Έτσι συμβαίνει συνήθως στο ποδόσφαιρο» κατέληξε ανακουφισμένος ο Φαν Χάαλ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.