Ειδησεογραφικό site

Κριτική Κινηματογράφου από το «Κ»

40

Του Νέστορα Πουλάκου

1Spectre

Ο νέος Τζέιμς Μποντ είναι πάντα ένα απόλυτο κινηματογραφικό γεγονός. To νέο Bond girl είναι η Μόνικα Μπελούτσι, ενώ παίζουν ακόμα οι Κρίστοφ Βαλτζ, Λέα Σεϊντού και Ρέιφ Φάινς. Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα από το παρελθόν οδηγεί τον Τζέιμς Μποντ σε μια εγκληματική αποστολή στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά τη Λουτσία Σκιάρα, την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός κακόφημου εγκληματία. Ο 007 διεισδύει σε μια μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την ύπαρξη μιας εγκληματικής οργάνωσης, γνωστής ως SPECTRE. Εν τω μεταξύ, πίσω στο Λονδίνο, o Μαξ Ντένμπι, ο νέος επικεφαλής του Κέντρου για την Εθνική Ασφάλεια, αμφισβητεί τις ενέργειες του Μποντ και τις ικανότητες της MI6, με επικεφαλής τον Μ.

2Ο γιος του Σαούλ

Από τα καλύτερα αντιπολεμικά δράματα της χρονιάς στην Ευρώπη είναι αυτή η ταινία του Ούγγρου σκηνοθέτη Λάζλο Νέμες. «Ο γιος του Σαούλ» κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και το Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Καννών του 2015. 1944, στρατόπεδο αιχμαλώτων Άουσβιτς. Ο κρατούμενος Σαούλ Όσλαντερ είναι εξαναγκασμένος να θάβει τα σώματα των συνανθρώπων του σε ένα από τα κρεματόρια. Η ψυχή του θα συνταραχτεί όταν έρχεται η ώρα να θάψει ένα αγόρι που πιστεύει ότι είναι ο γιος του. Πλέον, δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, ούτε καν τα σχέδια εξέγερσης των συγκρατουμένων του, παρά να βρει έναν ραβίνο και να φροντίσει το παιδί όπως δεν το φρόντισε ποτέ όταν ήταν εν ζωή.

3Μια φορά τον χρόνο

Οικογενειακή κωμωδία αλά Χόλιγουντ με τους Νταϊάν Κίτον, Τζον Γκούντμαν, Αμάντα Σέιφριντ και Μαρίζα Τομέι. Η Σάρλοτ Κούπερ έχει μια μόνο ευχή για τον φετινό χειμώνα… να καταφέρει να δημιουργήσει την ανάμνηση μια τέλειας εορταστικής περιόδου για τα μέλη της αλλοπρόσαλλης οικογένειάς της. Όμως, το να συγκεντρώσει κανείς τέσσερις γενιές της οικογένειας Κούπερ κάτω από μια κοινή στέγη και χωρίς παρατράγουδα, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση – ειδικά από τη στιγμή που η πρόβλεψη δίνει για φέτος μπόλικο χιόνι και παρουσία απρόβλεπτων επισκεπτών! Θα λειτουργήσει άραγε το περίφημο Πνεύμα των Χριστουγέννων, προκειμένου να καταφέρουν οι Κούπερ να περάσουν τις γιορτές μονοιασμένοι κι αγαπημένοι; Οι πρώτες ενδείξεις είναι μάλλον αποθαρρυντικές…

Τα σχόλια είναι κλειστά.