Ειδησεογραφικό site

Κριτική Κινηματογράφου από το «Κ»

69

Του Νέστορα Πουλάκου

peinasmenes-kardiesΠεινασμένες καρδιές

Ιταλία – 2014. Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σαβέριο Κοστάντσο. Παίζουν οι: Άνταμ Ντράιβερ, Άλμπα Ρορβάκερ. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: Odeon.

Βραβείο ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας στο περυσινό Φεστιβάλ Βενετίας γι’ αυτό το δυνατό αστυνομικό θρίλερ από τη γείτονα χώρα. Η Μίνα και ο Τζουντ θα γνωριστούν, ενώ είναι κολλημένοι στην τουαλέτα ενός ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης. Αυτή είναι η αρχή μιας μεγάλης αγάπης, η οποία θα καταλήξει σε γάμο, αλλά και στην αναμονή του πρώτου τους παιδιού. Τότε, ένας πνευματιστής τούς λέει πως το παιδί που κουβαλάει μέσα της η Μίνα είναι ίντιγκο. Για να σεβαστεί τη φύση, το προστατεύει εμμονικά από τις «μολύνσεις» του έξω κόσμου και της δυτικής ιατρικής. Από αγάπη για την Μίνα, ο Τζουντ ακολουθεί τις οδηγίες της, αλλά κάποια στιγμή μία επίμονη μάχη υποψιών τους οδηγεί σε μία εκρηκτική σύγκρουση.

Βατικανό: Απόρρητοι φάκελοι

ΗΠΑ – 2015. Σκηνοθεσία: Μαρκ Νεβελντάιν. Σενάριο: Κρίστοφερ Μπορέλι, Κρις Μόργκαν, Μάικλ Μάρτιν. Παίζουν οι: Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Μίκαελ Πένα. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: Tanwer.

Κλασικής κοπής χολιγουντιανή ταινία τρόμου που κόβει την ανάσα. Η Άντζελα Χολμς είναι μια 27χρονη συνηθισμένη κοπέλα, που ξάφνου αρχίζει να έχει καταστροφική επίδραση στους γύρω της, προκαλώντας τραυματισμούς, ως και θάνατο. Ο πατήρ Λοζάνο, ο τοπικός ιερέας, την εξετάζει και διαπιστώνει πως είναι δαιμονισμένη. Τότε καταφθάνουν ο εφημέριος Ιμάνι και ο καρδινάλιος Μπρουν από το Βατικανό, για να την εξορκίσουν. Όμως, όπως αποδεικνύεται, μέσα της υπάρχει ένα αρχαίο σατανικό δαιμόνιο, πιο ισχυρό από ό,τι φαντάζονταν.

misisipiH Σειρήνα του Μισισιπή

Γαλλία, Ιταλία – 1969. Σκηνοθεσία-Σενάριο: Φρανσουά Τρυφό. Παίζουν οι: Ζαν-Πολ Μπελμοντό, Κατρίν Ντενέβ. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: AMA Films.

Το αθάνατο φιλμ νουάρ του Φρανσουά Τρυφό σε επανέκδοση με νέες κόπιες. ​Ο Λουί είναι ένας πλούσιος ιδιοκτήτης καπνοφυτειών στο τροπικό νησί Reunion. Αποφασίζει να παντρευτεί δι’ αλληλογραφίας τη Ζουλί. Η γυναίκα όμως που εμφανίζεται είναι διαφορετική από εκείνη της φωτογραφίας. Ο Λουί δεν πτοείται και τελικά την παντρεύεται. Σύντομα, η γυναίκα θα εξαφανιστεί παίρνοντας μαζί της και τα χρήματα του Λουί. Οι έρευνες των ιδιωτικών ντετέκτιβ δεν έχουν αποτέλεσμα κι έτσι ο Λουί αποφασίζει να την αναζητήσει ο ίδιος. Τότε, θα κλιμακωθούν οι εξελίξεις, τα αστυνομικά μυστήρια και η λύση θα δοθεί με το ταξίδι του στην Ευρώπη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.