Ειδησεογραφικό site

Κριτική Κινηματογράφου από το «Κ»

99

Του Νέστορα Πουλάκου

xarismaΤο χάρισμα

ΗΠΑ – 2015. Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Πογιάρτ. Σενάριο: Σιν Μπέιλι, Τεντ Γκρίφιν. Παίζουν οι: Κόλιν Φάρελ, Άντονι Χόπκινς, Άμπι Κόρνις. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: Seven Films/Σπέντζος Φιλμ.

Καταιγιστική περιπέτεια, με γνωστούς αστέρες του Χόλιγουντ, που ξεχωρίζει για την έξυπνη ιδέα. Το πρώτο σχέδιο του σεναρίου ήταν το σίκουελ του γνωστού θρίλερ «Seven» του Ντέιβιντ Φίντσερ. Ένας πρώην γιατρός με ξεχωριστές μεταφυσικές ιδιότητες, ο Τζον Κλάνσι, επιστρέφει στη δράση και βοηθάει το FBI, μέσω του πράκτορα Τζο Μεριγουέδερ, να εξιχνιάσει μια υπόθεση ενός κατά συρροή δολοφόνου. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι ο δολοφόνος έχει την ικανότητα να δει το μέλλον. Η αναμέτρηση θα είναι μοναδική, αφού ο καθένας μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις του άλλου.

We-Are-Your-FriendsWe are your friends

Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ – 2015. Σκηνοθεσία: Μαξ Τζόσεφ. Σενάριο: Μαξ Τζόσεφ, Μέγκαν Όπενχαϊμερ. Παίζουν οι: Ζακ Έφρον, Έμιλι Ραταϊκόφσκι. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: Odeon.

Με τον «ωραίο» Ζακ Έφρον. Ο εμπνευσμένος 23χρονος DJ Κόουλ μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στους παιδικούς του φίλους και τη νυχτερινή δουλειά του, στην οποία βάζει φωτιά στην πίστα. Όλα αυτά αλλάζουν, όταν συναντά τον χαρισματικό, αλλά κατακερματισμένο παλιό DJ Τζέιμς, που τον παίρνει κάτω από τα φτερά της προστασίας του. Τα πράγματα περιπλέκονται, όμως, όταν ο Κόουλ ερωτεύεται τη νεαρή φιλενάδα του Τζέιμς, τη Σόφι. Ο παράνομος αυτός δεσμός φέρνει τον Κόουλ μπροστά στο δίλημμα να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη, την πίστη προς τον Τζέιμς και το μέλλον για το οποίο προορίζεται.

falstaffΦάλσταφ

Iσπανία, Γαλλία, Ελβετία – 1965. Σκηνοθεσία-Σενάριο: Όρσον Γουέλς. Παίζουν οι: Όρσον Γουέλς, Κιθ Μπάξτερ, Σερ Τζον Γκίκγκουντ, Ζαν Μορό και Μάργκαρετ Ράδερφορντ. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: AMA Films.

Επανέκδοση της κλασικής, τελευταίας σπουδαίας δημιουργίας του Όρσον Γουέλς, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατό του! Ο Ερρίκος ο Δ΄, σφετεριστής του θρόνου της Αγγλίας, προσπαθεί να καταστείλει τις εξεγέρσεις των ευγενών που στρέφονται κατά της εξουσίας του. Ο γιος του, Χαλ, προτιμά την παρέα του Φάλσταφ, ενός εύθυμου γερο-γλεντζέ που ζει σε πορνείο. Όταν όμως ανεβαίνει στον θρόνο της Αγγλίας ως Ερίκος ο Ε΄, απαρνείται τον φίλο και πνευματικό του πατέρα και τον εξορίζει από την αυλή, κάτι που έχει συνέπεια να σπάσει τη φιλία του με τον Φάλσταφ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.