Ειδησεογραφικό site

Κριτική Κινηματογράφου από το «Κ»

50

Του Νέστορα Πουλάκου

Η μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι

Ιταλία – 2013. Σκηνοθεσία: Πιφ. Σενάριο: Πιφ, Μικέλε Αστόρι, Μάρκο Μαρτάνι. Παίζουν οι: Πιφ, Κριστιάνα Καποτόντι, Κλαούντιο Τζιόε, Αντονίνο Μπρουσκέτα. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: Danaos Films.

Θεότρελη ιταλική μαύρη κωμωδία, που φέρνει στον νου τις αθάνατες ταινίες του είδους από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 διά χειρός Μονιτσέλι, Ρίζι, Σκόλα κ.ά.

Στην ταινία παρακολουθούμε την ιστορία του Αρτούρο, ενός παιδιού που μεγαλώνει στο Παλέρμο, μια πόλη κυριαρχημένη από τη μαφία, τη δεκαετία του 1970. Θα ερωτευτεί την κολλητή του, Φλόρα, με την οποία είναι μαζί από το νηπιαγωγείο, και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Η ιστορία φτάνει ως και τη δεκαετία του 1990, διαμέσου ερώτων και μαφιόζικων ενεργειών.

oikogeneiakes-anisorropiesΟικογενειακές ανισορροπίες

ΗΠΑ – 2014. Σκηνοθεσία-Σενάριο: Μάγια Φορμπς. Παίζουν οι: Μαρκ Ράφαλο, Ζόε Σαλντάνα. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: Tanweer.

Δραμεντί χαρακτήρων του γνήσιου ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά. Είμαστε στο 1978 και η οικογένεια των Στιούαρτ παλεύει για να κρατήσει τη συνοχή της. Ο πατέρας, ο Κάμερον, έπαθε νευρικό κλονισμό, κάτι που του στοίχισε τη δουλειά του. Η μητέρα, η Μάγκι, δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα. Παρά, λοιπόν, την αριστοκρατική καταγωγή του Κάμερον και την υψηλή μόρφωση και των δύο, η οικογένεια έχει βαρέσει πτώχευση. Η Μάγκι, τότε, δέχεται μια υποτροφία σε πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακό στη Νέα Υόρκη και πρέπει να αφήσει τις δύο κόρες της, Φέιθ και Αμέλια, μόνες στη Βοστόνη με τον πατέρα τους, ο οποίος δείχνει σημεία ανάρρωσης. Έτσι, ακολουθεί μια 18μηνη οδύσσεια, στην οποία ο Κάμερον είναι ο μόνος υπεύθυνος για τα δύο ευαίσθητα κοριτσάκια του.

broadwayΜπερδέματα στο Μπρόντγουεϊ

ΗΠΑ, Γερμανία – 2014. Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπογκντάνοβιτς. Σενάριο: Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, Λουίζ Στράτεν. Παίζουν οι: Όουεν Ουίλσον, Ράις Άιφανς, Ίμοτζεν Πουτς. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: Seven Films/Spentzos Film.

Μια ταινία-κλειδαρότρυπα για τον κόσμο του θεάματος, στην καρδιά του αμερικανικού καλλιτεχνικού ονείρου. Ο έμπειρος σκηνοθέτης Πίτερ Μπογκτάνοβιτς επιστρέφει έπειτα από 12 χρόνια κινηματογραφικής απουσίας. Ένας σκηνοθέτης του Μπρόντγουεϊ, ο Άρνολντ Άλμπερτσον, πληρώνει για τις υπηρεσίες μιας νεαρής πόρνης, της Ίζι, παρότι είναι παντρεμένος με τη σταρ του νέου του έργου. Όμως και ο σεναριογράφος, ο Τζόσουα Φλιτ, την ερωτεύεται, παρά το γεγονός ότ βγαίνει με την ψυχολόγο της, της οποίας η αλκοολική μητέρα βρίσκεται σε στάδιο αποτοξίνωσης…

Τα σχόλια είναι κλειστά.