Ειδησεογραφικό site

Κρίσιμη συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ

54

Με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά στις έντεκα σήμερα το πρωί στην Αθηναΐδα, η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Συμπεράσματα για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη 2014 και κατευθύνσεις για τη δουλειά μας το επόμενο διάστημα».

Πρόκειται για την κρισιμότερη ίσως συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται στη σκιά έντονης εσωστρέφειας, με αφορμή την πολιτική συμμαχιών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και του τρόπου λήψης των αποφάσεων στο εσωτερικό του.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει άνοιγμα στις δυνάμεις που εκτείνονται από το ΚΚΕ ως την «αντιμνημονιακή Σοσιαλδημοκρατία», με το ίδιο το κείμενο της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας προς την ΚΕ να μιλά για μία «πλατιά δημοκρατική, προοδευτική, ριζοσπαστική συμμαχία, ικανή να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές».

Αναμένεται ακόμα να επιτεθεί με σφοδρό τρόπο κατά της κυβέρνησης, επιμένοντας στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αλλαγή πολιτικής είναι μόνο στα λόγια και ζητώντας εκ νέου την ανατροπή της κυβέρνησης ως μόνη λύση για ισχυρή διαπραγμάτευση από μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.