Ειδησεογραφικό site

Κρήτη: Περιπετειώδης σύλληψη πάνοπλου καταζητούμενου

31

Τέλος σε μια αιματηρή βεντέτα που κρατούσε ένδεκα ολόκληρα χρόνια έβαλαν με μια περιπετειώδη επιχείρηση οι αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης και της Ασφαλείας Χανίων, συλλαμβάνοντας τον φυγόποινο δράστη που είχε καταδικαστεί σε ισόβια και είχε ταμπουρωθεί μέσα στο σπίτι του οπλισμένος σαν αστακός.

Οι αστυνομικοί περπατούσαν επί τέσσερις ώρες φορτωμένοι με βαρύ οπλισμό και αλεξίσφαιρες ασπίδες, ώστε να φτάσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο σπίτι του 37χρονου καταζητούμενου που θεωρούνταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Μάλιστα, οι πληροφορίες έλεγαν ότι ήταν απελπισμένος μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 18 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στις 30 Οκτωβρίου.

Η επιχείρηση έγινε μετά από πολυήμερη παρακολούθηση και ο 37χρονος συνελήφθη πριν προλάβει να αντισταθεί. Στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Σφακίων βρέθηκαν δυο τυφέκια από τα οποία το ένα πολεμικό τύπου Καλάσνικοφ, μια καραμπίνα, 207 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρία μαχαίρια, ένας κάλυκας και 22,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων που του άσκησε δίωξη για οπλοκατοχή.

Η πολυετής υπόθεση της βεντέτας είχε ξεκινήσει το 2003, όταν ο 37χρονος αναζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του αδελφού του πυροβολώντας με υποπολυβόλο τον 49χρονο γιο του δολοφόνου του και στενό συγγενή του, Σήφη Αθητάκη και την 50χρονη Ουκρανή φίλη του Ινα Ταραντέι. Από τα πυρά σκοτώθηκε η γυναίκα και τραυματίστηκε σοβαρά ο άνδρας.

Το θύμα, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, τον κατονόμασε ως δράστη στις καταθέσεις του, τόσο στο πρωτόδικο δικαστήριο όσο και στο Εφετείο. Ο 37χρονος αθωώθηκε και τις δυο φορές, αλλά ο εισαγγελέας διέταξε αναίρεση και επανεξέταση της υπόθεσης με αποτέλεσμα να δικαστεί ξανά από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο και να καταδικαστεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.