Ειδησεογραφικό site

Κούρκουλας: Πρώτος στόχος οι αποζημιώσεις από τα κοινοτικά ταμεία

54

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η αποζημίωση των παραγωγών από τα κοινοτικά ταμεία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας για το ρωσικό εμπάργκο, σημειώνοντας πως η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει.

Μιλώντας σε Παραπολιτικά 90,1 ΣΚΑΙ και Mega ο κ. Κούρκουλας τόνισε ότι έχει ζητηθεί να ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό ταμείο κρίσεων που έχει στη διάθεσή του 400 εκατ. ευρώ και διαβεβαίωσε πως ακόμη και αν αυτό δεν επαρκέσει θα υπάρξει αποζημίωση με άλλους μηχανισμούς.

Υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι διατεθειμένο να πιέσει, ακόμη και με συμμαχίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, ώστε να καλυφθούν οι παραγωγοί, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η εποχή που κάποιος υπουργός μοίραζε κοινοτικά χρήματα και μετά μας τα έπαιρναν πίσω οι Βρυξέλλες επειδή καταβλήθηκαν παράτυπα έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε θετικές τις χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας Ντατσιάν Τσόλος και δεσμεύθηκε ότι η ελληνική πολιτεία θα σταθεί στους αγρότες, που είναι όπως είπε, «παράπλευρα θύματα μιας διεθνοπολιτικής κρίσης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.