Ειδησεογραφικό site

Μπέτελ: Απομονωμένος πολιτικός ο Νικολόπουλος-Κούρκουλας: EINAI PSEKASMENOI-Tι απαντά ο βουλευτής

214

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μέσω διαδικτύου ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ δείχνει να μην έχει τέλος!

Ο Νίκος Νικολόπουλος χλεύασε χθες τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, χρησιμοποιώντας υβριστικό χαρακτηρισμό, με τον κ. Μπέτελ να του απαντά ειρωνικά μέσω twitter: «Γεια σου, άκουσα ότι θες να μου πεις κάτι, αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγγνώμη». Το υβριστικό σχόλιο του Έλληνα πολιτικού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Αργότερα χθες το απόγευμα, ξανά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο Ξαβιέ Μπέτελ σχολίασε: «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και η σχέση μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι τέλειες, και δεν θα επηρεαστούν από τα σχόλια ενός απομονωμένου πολιτικού».


Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπέτελ σπούδασε Ναυτικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα.

Ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος στις 02.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής απάντησε εκ νέου στο Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό, μην αφήνοντας την κόντρα να καταλαγιάσει. Μάλιστα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, επανήλθε με νέο tweet, στο οποίο έγραφε: «Είναι δυνατόν να έχει τόσην απύθμενη και γελοία θρασύτητα; Εμείς πιστεύουμε στο ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Υπάρχει κανείς που να ντρέπεται;;» ρωτούσε ρητορικά ο κ. Νικολόπουλος, απευθυνόμενος -προφανώς- στους followers του.

Επιπλέον, λίγα λεπτά αργότερα, επέστρεψε για να προσθέσει (με νέο tweet): «Η πλειοψηφία όσων εχουν τη γνωστή ιδιαιτερότητα εχουν ΜΑΙΜΟΥ ΠΡΟΦΙΛ. Μάλλον θα ντρέπονται να πουν αυτο που με την ανωνυμία τους κρύβουν».

Το χρονικό της κόντρας

Παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο σε βάρος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Όλα ξεκίνησαν με την αντίδραση του κυρίου Νικολόπουλου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ανατροπής, στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κατά τον κύριο Νικολόπουλο οι διατάξεις του νομοσχεδίου βάζουν «μπουρλότο στην οικογένεια», επιχειρούν «να επιβάλλουν δια της βίας την κοινωνική αποδοχή της ανωμαλίας» καθώς «οι αναφορές τύπου Μητέρα, Πατέρας, Αγόρι, Κορίτσι, κλπ. θα χαρακτηρίζονται ρατσιστικές και θα τιμωρούνται αυστηρά από το Νόμο«.

Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, μάλιστα, ενέπλεξε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούρου Ξαβιέρ Μπέτελ γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ …. ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ !!!Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του !!».

Ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος με νέο tweet του έσπευσε να απαντήσει σε όλους τους… κακοπροαίρετους που τον κατηγόρησαν για «ρατσισμό», λέγοντας πως η ανάρτηση στο Twitter δεν ήταν δική του, αλλά έκανε αναδημοσίευση την ανάρτηση κάποιου άλλου, («την αντιγράψαμε» αναφέρει χαρακτηριστικά), τον οποίο μάλιστα δεν διστάζει να κατονομάσει, αποκαλύπτοντας πως είναι ο κ. Κυριάκος Τόμπρας.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου πρόσφατα σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως ο σύντροφός του, του έκανε πρόταση γάμου και εκείνος είπε το μεγάλο «ναι». Ο Ξαβιέ Μπέτελ έχει από το 2010 σχέση με τον Βέλγο αρχιτέκτονα Γκοτιέ Ντεστενέ και λίαν συντόμως οι δυο τους θα ενωθούν και με τα δεσμά του γάμου.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε σάλο ανάμεσα στους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης που άρχισαν να «βομβαρδίζουν» τον κ. Νικολόπουλο με τα σχόλια τους ζητώντας του εξηγήσεις για τους χαρακτηρισμούς αυτούς.

Κάπως έτσι, λοιπόν, όλη η ιστορία έφτασε στα αυτιά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ο οποίος επέλεξε να απαντήσει με άκρως ειρωνικό τρόπο και κάνοντας mention τον κ. Νικολόπουλο. Στην απάντησή του ο κ. Μπέτελ γράφει ότι «άκουσα πως θέλεις να μου πεις κάτι αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγγνώμη».

Κούρκουλας προς Μπέτελ για Νικολόπουλο: EINAI PSEKASMENOI

nikolopoulosΝα εξηγήσει στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ τα όσα έγραψε σε βάρος του ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος επιχείρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Ο κύριος Νικολόπουλος επιχειρώντας να επιχειρηματολογήσει κατά των διατάξεων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια  έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ …. ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ !!!Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του !!» προκαλώντας την «έκρηξη» των χρηστών του Twitter αλλά και την αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου .

Το επιχείρημα όμως που χρησιμοποίησε ο κύριος Κούρκουλας προκάλεσε και αυτό μεγάλες – αν όχι μεγαλύτερες – αντιδράσεις  καθώς ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τον κ. Νικολόπουλο ως «ψεκασμένο». Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Κούρκουλας χρησιμοποίησε τον όρο αυτό γραμμένο με κεφαλαία γράμματα και greeklish τόσο στην ανάρτηση που έκανε στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά. Οι περισσότεροι χρήστες του twitter εστιάζουν στο γεγονός ότι ο κ. Κούρκουλας είναι υφυπουργός Εξωτερικών άρα δεν ταιριάζει να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρήματα. Παράλληλα ο κ. Κούρκουλας ευχαρίστησε τον λουξεμβούργιο πολιτικό «γιατί μας βοηθήσατε να ξεσκεπάσουμε το βρώμικο πρόσωπο ορισμένων «πολιτικών» μας».

Η φράση του κ. Νικολόπουλου προκάλεσε και την -μάλλον ειρωνική – αντίδραση του Ξαβιέ Μπέτελ, ο οποίος αρχικά απάντησε στον έλληνα βουλευτή ότι «άκουσα πως θέλεις να μου πεις κάτι αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγγνώμη». Στη συνέχεια ο κ. Μπέτελ διαβεβαίωσε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αλλάζουν τη στάση του προς την Ελλάδα. «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και η σχέση μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι τέλειες, και δεν θα επηρεαστούν από τα σχόλια ενός απομονωμένου εξτρεμιστή».

Ο Νικολόπουλος καλεί τον Μπέτελ σε δημόσιο διάλογο στην Αθήνα!

Συνέχεια στη διαδικτυακή κόντρα που ξέσπασε για τους γάμους των ομοφυλόφιλων ανάμεσα στον Νίκο Νικολόπουλο και τον Ξαβιέ Μπέτελ, δίνει με επιστολή που έστειλε την Παρασκευή στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ανατροπής.

Έπειτα από το χθεσινό tweet του Ξαβιέ Μπέτελ, στο οποίο ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και η σχέση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό «είναι τέλειες» και χαρακτήριζε τον κ. Νικολόπουλο «έναν απομονωμένο πολιτικό», ο Έλληνας βουλευτής έστειλε στο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου επιστολή, με την οποία τον καλεί σε δημόσιο διάλογο!

Συγκεκριμένα, αφού θέτει σειρά ερωτημάτων στον κ. Μπέτελ, ο κ. Νικολόπουλος τον προσκαλεί στην Αθήνα σε ημερίδα της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας για τα συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ καταθέτει και ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών.

Μάλιστα, ο Νικολόπουλος σχολίασε και το tweet του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κούρκουλα «είναι ψεκασμένοι», αναφέροντας:

«Ο κ. Κούρκουλας δεν αυτοδιορίσθηκε υφυπουργός Εξωτερικών. Διορίστηκε από τον Πρωθυπουργό και, μέσω του κ. Κούρκουλα θα μας απαντήσει και ο κ. Σαμαράς, εάν παραμένει προσηλωμένος στο τρίπτυχο του Έθνους. Και επίσης εάν θεωρεί ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, μαζί και όλα τα Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, που πιστεύουν σε αυτό και δεν θέλουν να γίνει νόμος του κράτους ο γάμος των ομοφύλων, η παιδοφιλία, η κτηνοβασία και όσα ακόμη διαστροφικά νομοθετούνται σε κράτη Ευρώπης, είμαστε «ψεκασμένοι»».

Τα σχόλια είναι κλειστά.