Ειδησεογραφικό site

Κουτσούμπας: Κοροϊδία και αυταπάτες από Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

58

Κάλεσμα στον λαό να αχρηστεύσει τις παγίδες των κομμάτων της αστικής διαχείρισης και να προσπεράσει τις τρικλοποδιές απεύθυνε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σε ομιλία του στο Κερατσίνι.

«Εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις και αυταπάτες για να μην εκφραστεί στην κάλπη ατόφια η καταδίκη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να πάρουν λευκή επιταγή οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά να μην καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος η ίδια η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματα τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δίνουν «τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης που μετρούν τις επιδόσεις των καπιταλιστικών χωρών, με βασική μονάδα μέτρησης τα κέρδη των μονοπωλίων, καθώς και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις των άλλων χωρών της ΕΕ, που παίρνουν τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα ακόμα και χωρίς μνημόνια και χωρίς τρόικες».

Επίσης, χαρακτήρισε κοροϊδία τα περί επιστροφής, σε λίγα χρόνια, στο βιοτικό επίπεδο προ κρίσης, προσθέτοντας ότι «θέλουν και επιδιώκουν τη σταθερότητα, για να μην απειληθεί η έξοδος από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων, για να μην απειληθεί η πορεία ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που περνά μέσα από τη σταθερότητα των αντιλαϊκών μέτρων, τη σταθερότητα της φτώχειας και της ανεργίας».

«Σταθερότητα της φτώχειας και της ανεργίας θα υπάρχει, όσο η χώρα μας θα μένει σταθερά δεμένη με τα δεσμά της ΕΕ, που η ΝΔ θέλει να ενισχύσει» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «το ίδιο επιδιώκει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά ότι παραπλανεί το λαό, ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκή».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ έστρεψε τα πυρά του και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι η ανησυχία του «να μην οδηγηθεί σε διάλυση και καταστροφή η ΕΕ απ’ όσους ανεύθυνα σήμερα τη κυβερνούν», είναι ακριβώς η ίδια ανησυχία με εκείνη της ΝΔ, «γιατί και οι δύο τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και μαλώνουν για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός αυτής της λυκοσυμμαχίας».

Εξάλλου, υποστήριξε ότι σε ολόκληρη την περιοχή του Πειραιά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν «καλά το παιχνίδι της ανάπτυξης» γιατί «ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που υιοθετούν, συγκλίνουν στο ζήτημα μιας ανάπτυξης, που για μια ακόμα φορά θα βγουν κερδισμένα τα μονοπώλια και θα χάσει ο λαός».

Τα σχόλια είναι κλειστά.