Ειδησεογραφικό site

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποτελέσει εναλλακτική λύση

33

«Καμιά ανοχή στις κινήσεις της κυβέρνησης και στα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» ζητεί ο Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δεν αποκλείει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης να συνδέεται και με εσωτερικά προβλήματα σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «σε κάθε περίπτωση, βασικός στόχος είναι η απόσπαση εμπιστοσύνης για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής».
Δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες σύντομα, ενώ ερωτηθείς αν η χώρα είναι κοντά στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «το τελευταίο διάστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πάρει σχετικά διαπιστευτήρια από Ε.Ε., ΗΠΑ και (μονοπωλιακούς) ομίλους και γι’ αυτό έχει προσαρμόσει την πολιτική του σε πιο ρεαλιστικές προτάσεις αστικής διαχείρισης, που ευνοούν τμήματα του κεφαλαίου».
«Το πρόβλημα όμως για τον λαό μας είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα αποτελέσει εναλλακτική λύση στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική», αναφέρει.
Ερωτηθείς αν ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί μετά τις εκλογές «δεξιά στροφή», είπε ότι αυτό φαίνεται και από το πρόγραμμα που παρουσίασε στην ΔΕΘ και από τις επαφές με την γερμανική κυβέρνηση και άλλα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά κέντρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.