Ειδησεογραφικό site

«Κουτσουρεμένο» το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση: Αντί για 200, θα δώσουν 108 εκατ. ευρώ

26

«Κουρεμένο» κατά σχεδόν 50% θα είναι τελικά το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που είχε πολυδιαφημίσει η κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς, αντί για 200 εκατ. ευρώ, θα δοθούν μόλις 108 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, έως σήμερα έχουν δοθεί μόλις 68 εκατ. ευρώ, ενώ το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζει πως εντός των επόμενων ελάχιστων ημερών που απομένουν για την ολοκλήρωση του έτους θα διατεθούν και τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε σχετική ερώτηση του κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ιπτάμενων «σαπακιών», αξίας 500 εκατ. ευρώ, συνεχίζεται κανονικά ενώ, σύμφωνα με την τελευταία αποκάλυψη του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», εκταμιεύτηκαν ήδη τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή.

Αναλυτικά, στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρεται ότι, «προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ σε εννεάμηνη βάση, έχουν δαπανηθεί πιστώσεις ύψους 68 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΚΑΕ 2758… ενώ μέχρι τέλους του οικονομικού έτους 2015 αναμένεται να δαπανηθούν επιπλέον 40 εκατ. ευρώ για το σκοπό αυτό. Τα παραπάνω ποσά πρόεκυψαν από εξοικονομίσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ που επιτεύχθηκαν από μείωση καταναλωτικών δαπανών και κρατικών προμηθειών διαφόρων υπουργείων και φορέων καθώς και από το αποθεματικό του προϋπολογισμού».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης περιλαμβάνει δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, επίδομα ενοικίου και επιδότηση σίτισης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.