Ειδησεογραφικό site

Κουρουμπλής: Το θέμα των καθηκόντων του νοσηλευτικού κλάδου πρέπει να επιλυθεί άμεσα

40

Το θέμα του καθηκοντολογίου των νοσηλευτών που βρέθηκε προεκλογικά στο προσκήνιο, με δύο… εκ διαμέτρου υπουργικές αποφάσεις του κ. Βορίδη που θέσπιζαν και στη συνέχεια καταργούσαν τις νοσηλευτικές αρμοδιότητες, εντάχθηκε στην ατζέντα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ), ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε το ΔΣ της Συνομοσπονδίας ότι θα ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα της νομοθέτησης των νοσηλευτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων καθώς «χρήζει άμεσης επίλυσης».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας  δήλωσε ότι θα μελετήσει κάθε πτυχή του και την ερχόμενη εβδομάδα θα προκαλέσει εκ νέου συνάντηση για το θέμα αυτό, παρόντος και του αναπληρωτή υπουργού κ. Ξανθού, ώστε να δρομολογηθεί η τελική του διευθέτηση.

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ έθεσε και το θέμα της δημιουργίας Κλάδου νοσηλευτών του ΕΣΥ, ζητώντας να ληφθεί μέριμνα για αξιοκρατική αξιολόγηση, με ένα αδιάβλητο σύστημα που θα εγκαθιδρύσει στους νοσηλευτές τη βεβαιότητα της αξιοκρατίας.

Αναφορικά με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι κανένας
εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών έθεσαν και το μείζον ζήτημα  του εξορθολογισμού του πλαισίου διαχείρισης των κυτταροστατικών φαρμάκων, τόσο από πλευράς δημόσιας υγείας και ασφάλειας, όσο και από πλευράς οικονομίας, μιας και ελλείψει κεντρικών μονάδων διάλυσης, εκατομμύρια ευρώ χάνονται στα Δημόσια νοσοκομεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.