Ειδησεογραφικό site

Κουκουλόπουλος: Ο καταρροϊκός πυρετός έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα

33

Ο καταρροϊκός πυρετός έχει «πρακτικά εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος καθώς όπως είπε έχουν καταγραφεί κρούσματα σε 33 νομούς.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς όλες οι απαιτούμενες ενέργειες θα «τρέξουν» κανονικά και το υπουργείο θα σταθεί δίπλα στον κτηνοτρόφο.

«Θα σταθούμε δίπλα στον Έλληνα κτηνοτρόφο, όπως επιβάλλει το εθνικό συμφέρον» δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη,

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε ότι, παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, ο κωδικός εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος το 2015 στον προϋπολογισμό και καταβάλλεται προσπάθεια, που θα έχει αίσιο τέλος, να ενισχυθεί και φέτος. Ο κ. Κουκουλόπουλος διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η χρήση εντομοαπωθητικών και η αποζημίωση αφενός μεν θανόντων ζώων στο πλαίσιο του προγράμματος της μεταδοτικής σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, καθώς και η αποζημίωση εκεί όπου με ευθύνη Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έχουμε θανάτους ζώων, θα προχωρήσει κανονικά, όπως προβλέπουν οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις σε εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή γάλακτος, ο αναπληρωτής υπουργός επικαλέστηκε στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος & Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) που «δεν δείχνουν ιδιαίτερο πρόβλημα». Όπως είπε όμως, «δεν είμαστε σίγουροι, πρέπει να συνεχίσουμε και την επόμενη περίοδο, μετά τον θηλασμό, για να δούμε αν πραγματικά έχουμε ή όχι επιρροή, μείωση δηλαδή, στην παραγωγή γάλακτος για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αξιοποίησε τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης προκειμένου να τονίσει ότι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της ελληνικής πρότασης, του εθνικού φακέλου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2015 και ακόμη ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου από 1.1.2015 να μην υπάρχει πρόβλημα με τους βοσκότοπους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.