Ειδησεογραφικό site

Κουκουλόπουλος: Δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί

38

«Δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί», δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο.

Όπως είπε, το υπουργείο έχει επεξεργαστεί διάφορα σενάρια και μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι μέσω του ΥΠΕΞ ασκούνται πιέσεις στη Μόσχα ώστε να εξαιρεθούν από το εμπάργκο τα ελληνικά ροδάκινα, η παραγωγή των οποίων βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Πάντως, ο κ. Κουκουλόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει πως την κυβέρνηση απασχολεί και η τύχη των άλλων εποχιακών προϊόντων που θα ακολουθήσουν σε λίγο καιρό (π.χ. ακτινίδια), αλλά και το θέμα της γούνας που από άποψη τζίρου καλύπτει μεγάλο ποσοστό των εξαγωγών μας προς τη Ρωσία.

Ερωτηθείς αν τυχόν αδιάθετες ποσότητες προϊόντων (ροδάκινων) θα μπορούσαν να διατεθούν δωρεάν στην ελληνική αγορά και σε ειδικές ομάδες πολιτών, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών και από τις ποσότητες που θα περισσέψουν, αν περισσέψουν τελικά.

«Ό,τι γίνει θα γίνει σε συνεννόηση και συνεργασία με τους παραγωγούς και αν υπάρχουν αδιάθετες ποσότητες προϊόντων φυσικά και θα πάνε σε ειδικές και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες», πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.