Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στη λογική της αναζήτησης συμπτώσεων με άλλους χώρους

43

Νέα προοδευτική διακυβέρνηση βασισμένη στην προγραμματική συνεργασία κεντροαριστεράς-αριστεράς εισηγείται ο Φώτης Κουβέλης, διαπιστώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στη λογική της αναζήτησης συμπτώσεων με άλλους χώρους.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι «το μοναδικό εργαλείο για τις όποιες συμπτώσεις είναι οι συμφωνίες επί συγκεκριμένων θεμάτων και πολιτικών» και όπως εκτιμά, «εδώ μας χωρίζουν ακόμα πολλά».

Για το θέμα της προεδρικής εκλογής επαναλαμβάνει ότι το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτοτελώς παρά σε συνάρτηση με το γενικότερο πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου και το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών.

Λυκούδης: Εγώ ξέρω γιατί έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην «Ημερησία» του Σαββάτου, σημειώνει ότι αν η ΔΗΜΑΡ προσέλθει «γυμνή πολιτικά ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφει και τυπικά το θάνατό της».

Σε ερώτηση για το πώς εξηγεί τη στροφή της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λυκούδης αναφέρει: «Η γενική στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφανέστατη στη σημερινή πλειοψηφία της σημερινής ΔΗΜΑΡ.

» Εγώ επανειλημμένως έχω δηλώσει ότι ο σεβασμός μου προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένος. Η διαφορά μου από τους άλλους συντρόφους μου στη ΔΗΜΑΡ είναι ότι απλώς εγώ ξέρω γιατί έφυγα το 2010 από τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.