Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αποσυρθεί

78

Αντίθετος στον ΕΝΦΙΑ δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από τη Λάρισα όπου βρίσκεται για να συμμετέχει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του κόμματος ενώ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για άλλα πολιτικά ζητήματα.

Απατώντας σε ερώτημα με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας , ο κ Κουβέλης τον χαρακτήρισε «άδικο φόρο» που αφορά μόνον τα ακίνητα «ενώ θα έπρεπε να ρυθμίζει, με προοδευτική κλίμακα και με αφορολόγητο ποσό, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, με προοδευτικότητα, με δικαιοσύνη και βεβαίως, με αφορολόγητο όριο.Όλα τα άλλα, επεσήμανε, δεν είναι τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, από ένα βαρύτατο χτύπημα στον ήδη χτυπημένο Έλληνα πολίτη.

Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται, χρειάζεται δομικές αλλαγές ανέφερε χαρακτηριστικά. Για αυτό και η ΔΗΜΑΡ έχει ζητήσει την απόσυρσή του και τη διαμόρφωση ενός νέου φορολογικού νόμου, στη βάση των στοιχείων και των κριτηρίων, που ανέφερα λίγο πριν.

Ο κ Κουβέλης που αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για άλλα πολιτικά θέματα, υπενθυμίζοντας ότι τοποθετήθηκε γιαυτά στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πριν την εκδήλωση του κόμματος, επισκέφθηκε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον νεοεκλεγέντα επίσης, δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση.

¨Όπως επεσήμανε, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνονται ακόμη μεγαλύτερα αν συνυπολογιστεί ότι αυτά βρίσκονται στην καρδιά της οικονομικής κρίσης της χώρας. Η Τ. Α. τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, καλείται αυτή την ώρα, να υπηρετήσει τον πολίτη στις νέες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, αναπτύσσοντας τον δείχτη κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας τη μάχη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και μάλιστα χωρίς τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Έχει δεχτεί βαρύτατο χτύπημα από τις περικοπές που έγιναν, πρόσθεσε ο κ Κουβέλης και έτσι η προώθηση του όποιου προγράμματος για την εκτέλεση έργων ή και για τη διαμόρφωση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, σκοντάφτει στην ανεπάρκεια των πόρων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.