Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται

30

Αφού επανέλαβε -για άλλη μια φορά- ότι δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, άφησε την Τρίτη ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ κανένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι λάθος που η χώρα έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με αφορμή την προεδρολογία.
«Βλάπτει τη χώρα και την οικονομία μας. Αυτό τον καιρό παλεύω για την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι την θέση του κόμματος θα αποφαιστεί και θα ανακοινωθεί μετά το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου.
«Δυστυχώς, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει άμεση σχέση με τις κομματικές συναινέσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, γι’ αυτό οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας πως οι εκλογές είναι μερικές φορές μια «σωτήρια διαδικασία» για τον ελληνικό λαό.
Ωστόσο, όπως είπε, δεν συμμερίζεται όλον αυτό τον «ορυμαγδό» για το τι θα συμβεί αν γίνουν εκλογές, και τόνισε πως η χώρα πορεύεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ήδη δύο-τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που έχουν δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Οι απόψεις αυτές θα συζητηθούν και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη εκλογική σύμπραξη με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η ΔΗΜΑΡ θα κρατήσει την οργανωτική και κομματική αυτοτέλειά της στις προσεχείς εκλογές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.