Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: Οι βουλευτές μου δε θα ψηφίσουν Δήμα

36

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, καθότι η ασκούμενη πολιτική δεν επιτρέπει τις προϋποθέσεις μιας συναινετικής διαδικασίας, τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε, μάλιστα, πως η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κυβερνητική κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Οσον αφορά στα περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ και προσχώρησή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης διέψευσε κατηγορηματικά τα όποια σενάρια. Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «αποκυήματα πολιτικής φαντασίας».

Ωστόσο, διευκρίνισε πως η ΔΗΜΑΡ είναι διατεθειμένη να συζητήσει και με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις προϋποθέσεις προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, όμως θέτει ως «προϋπόθεση» την «πολιτική και οργανωτική αυτονομία» της.

Μεταξύ, άλλων, δήλωσε ανοικτός στο ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με άλλους σχηματισμούς, όπως οι Οικολόγοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.