Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: Κέρδισε η ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση

49

Οι πρωτιές των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και τα εκλογικά ποσοστά που κατέγραψαν οι υποψήφιοι που υποστήριξε η ΔΗΜΑΡ στις περιφερειακές εκλογές σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία, που έλαβαν ποσοστά κατά πολύ μεγαλύτερα από αυτά του κόμματος, οδηγούν την Αγίου Κωνσταντίνου στη θετική αποτίμηση του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η ηγεσία του κόμματος προβληματίζεται για τη χαμηλή επίδοση της Μ. Γιαννακάκη στην Αττική η οποία έλαβε ποσοστό της τάξης του 1,75%, το οποίο υπολείπεται κατά πολύ του 6,55% που είχε λάβει το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων υποστήριξε ότι «οι πολίτες στήριξαν με την ψήφο τους την ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση και επιβράβευσαν υποψηφιότητες που κινούνται πέρα από την αντίληψη των κομματικών εντολών, όπως είναι αυτές του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα».

Η ΔΗΜΑΡ στις αυτοδιοικητικές εκλογικές μάχες έθεσε ως στόχο την ενίσχυση συνδυασμών που έχουν διαμορφώσει προοδευτικό πρόγραμμα, ενώ στο επίπεδο των περιφερειών υποστήριξε σχήματα που εκφράζουν συνεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Για τον λόγο αυτόν αποτιμά θετικά την εκλογική καταγραφή των συνδυασμών του Θ. Σώκου στη Δυτική Ελλάδα (τέταρτος με 12,61%), του Γιώργου Δέδε στην Πελοπόννησο (τρίτος με 15,08% στο 44,23% των εκλογικών τμημάτων) και του Μ. Μπόλαρη στην Κεντρική Μακεδονία (8,81%), που υπερέβησαν κατά πολύ τα κομματικά ποσοστά.

Ο πρόεδρος του κόμματος εξέφρασε την ανησυχία του για τα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, καλώντας όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.