Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: «Δύσκολα θα αποφύγουμε την κάλπη το 2014»

57

Την εκτίμηση ότι η χώρα δύσκολα θα αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014 εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ενώ χαρακτηρίζει εκβιαστικό το δίλημμα που έθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Δεν είναι μόνο ζήτημα εκλογικών συσχετισμών… Τα νέα μέτρα που έρχονται και που θα αποδομήσουν ακόμα περισσότερο το ήδη απορρυθμισμένο εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο, θα απονομιμοποιήσουν την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και θα αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω από το επικοινωνιακό λούστρο του success story», εκτιμά ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του Εθνος της Κυριακής.

Καλεί, παράλληλα, τους πολίτες «να αρνηθούν τα διχαστικά και πλαστά διλήμματα που επιστρατεύονται από όλες τις πλευρές» και «να γυρίσουν την πλάτη στα παραπλανητικά διλήμματα, που διχοτομούν την πολιτική ζωή και παραμορφώνουν τις πραγματικές αντιθέσεις».

Το δικό μας μήνυμα, λέει ο κ. Κουβέλης, είναι «δώστε μας δύναμη – για να δώσουμε λύσεις».

Εκτιμά δε ότι όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, «τόσο οι πολίτες θα αντιλαμβάνονται ότι στο αδιέξοδο διπολικό σκηνικό που διαμορφώνεται, η ισχυρή παρουσία της ΔΗΜΑΡ και του προοδευτικού πόλου, Προοδευτική Συνεργασία , που συγκροτούμε θα αποδειχθεί πολύτιμη για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενος στο δίλημμα που έχει προτάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το χαρακτηρίζει εκβιαστικό και θεωρεί πως προδίδει πολιτικό πανικό. «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ. ‘Όταν λες στον κόσμο “ψήφισε Ελιά για να μην πέσει ο Σαμαράς”, τότε, αντικειμενικά, τον οδηγείς στον ίδιο τον Σαμαρά», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Όσον αφορά μια πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και τονίζει πως οι διαχωριστικές γραμμές «αφορούν πολιτικές με συντηρητικό περιεχόμενο, που καθιστούν το ΠΑΣΟΚ , με την σημερινή πολιτική του έκφραση, δορυφόρο της Νέας Δημοκρατίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.