Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: Δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

56

Oι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ο Φ. Κουβέλης, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν διάλυση της ΔΗΜΑΡ και προσχώρησή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, καθότι η ασκούμενη πολιτική δεν επιτρέπει τις προϋποθέσεις μιας συναινετικής διαδικασίας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Χαρακτήρισε μάλιστα «αποκυήματα πολιτικής φαντασίας» τα περί διάλυση της Δημοκρατικής Αριστεράς και προσχώρησή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αν και διευκρίνισε πως το κόμμα είναι διατεθειμένο να συζητήσει και με την Κουμουνδούρου για τις προϋποθέσεις προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.

Όπως είπε πάντως, «προϋπόθεση» για κάτι τέτοιο είναι η «πολιτική και οργανωτική αυτονομία» της.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ανοικτός στο ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με σχηματισμούς όπως οι Οικολόγοι -Πράσινοι.

Επίσης, εκτίμησε πως η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κυβερνητική κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.