Ειδησεογραφικό site

Κουβέλης: «Δεν θα γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ» – Συμφωνία για καταψήφιση οποιουδήποτε υποψηφίου για Προεδρία της Δημοκρατίας

25

Στα βασικά θέματα που θίχτηκαν από τους συνέδρους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κατά το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου του κόμματος.
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Αριστερά διατηρεί στο ακέραιο την πολιτική της αυτοτέλεια και την πολιτική της αυτονομία. Από θέση αυτονομίας και αυτοτέλειας, είπε ο κ. Κουβέλης, ζήτησε το κόμμα να έχει σταθερή επιδίωξη τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Σε ό,τι αφορά την προσέγγιση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Δεν πρόκειται να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για την στρατηγικού χαρακτήρα επιδίωξή μας για τη διαμόρφωση αριστερής διακυβέρνησης». Απέρριψε το ενδεχόμενο συμπόρευσης με πολιτικές δυνάμεις που θεωρούνται κεντροαριστερές και που όμως συνεργάζονται με τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην τρικομματική κυβέρνηση σημείωσε πως είναι λάθος να κρίνουμε και να αξιολογούμε την επιλογή της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει εκείνη την κυβέρνηση με κριτήρια και στοιχεία του 2014. «Τότε η Ελλάδα ήταν τουλάχιστον με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη» ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν θα σχηματιζόταν κυβέρνηση αν δεν πήγαινε η ΔΗΜΑΡ. «Η ΔΗΜΑΡ ήταν η συγκολλητική ταινία που οδήγησε στην ύπαρξη εκείνης της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε εμφατικά: «Δεν ενδιαφέρομαι, όχι». Πρόσθεσε, δε, ότι παρά το γεγονός αυτό υπήρξε η σπουδή απο συντρόφους που έσπευδαν να αναγγέλουν πως «ακόμα και αν είναι ο Κουβέλης υποψήφιος δεν θα ψηφίσω».
Επιπλέον ο κ. Κουβέλης περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις επιθέσεις που έχει δεχτεί. Είπε συγκεκριμένα: «Εαν τα χτυπήματα αφήναν στίγματα στο σώμα μου και σήκωνα το πουκάμισο θα ήταν διάστικτο το κορμί μου».
Ολοκληρώνοντας ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να εξασφαλίσει την ολική επαναφορά της στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Συμφώνησαν να καταψηφίσουν όποιον κι αν είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Όλοι σχεδόν όσοι μίλησαν στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν στη θέση να μην ψηφιστεί καμία υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να οριοθετηθεί σαφώς και παντοιοτρόπως ότι θέση της ΔΗΜΑΡ είναι: Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταψηφιστεί με τη διεξαγωγή εκλογών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.