Ειδησεογραφικό site

Κουίκ: Η συμφωνία θα είναι σαν να κερδίσαμε 1-0 ή 2-1 τη Μπαρτσελόνα

22

«Θέμα ημερών» είναι η αναγγελία μιας συμφωνίας, ενός έντιμου συμβιβασμού, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος από τη Λευκάδα όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την Προστάτιδα του Νησιού Παναγία Φανερωμένη, χρησιμοποίησε… ποδοσφαιρικούς όρους για να περιγράψει την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σε σχετική ερώτηση για το πόσο καλή θα είναι αυτή η συμφωνία, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι: «θα σας απαντήσω λίγο σχηματικά. Υπάρχει μια πίεση και μία απαίτηση να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα με 4-0. Μας χαλάει να την κερδίσουμε με 1-0 ή 2-1;».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι όταν ο Μητροπολίτης Λευκάδος μου ζήτησε να πω το «Πάτερ Ημών», στη φράση «άφες ημίν» πριν από τη λέξη «οφειλήματα» είπα «άφες ημίν τα προβλήματα ημών». Αυτό είναι ενδεικτικό όλου αυτού του άγχους και της αγωνίας των τελευταίων μηνών, που βαίνουν πια στο τέλος τους, ανέφερε χαρακτηριστικά, για να δεσμευτεί ότι στο τέλος της τετραετίας θα αποδώσει η κυβέρνηση λογαριασμό με το κεφάλι ψηλά. «Θα έχουμε κάνει πράξη αυτά που υποσχεθήκαμε», ανέφερε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.