Ειδησεογραφικό site

Κορκίδης: Δεν είχε νόημα η παραμονή μου στη ΝΔ αφού το ΔΝΤ ρυθμίζει την αγορά- Γιακουμάτος: Τώρα ανακάλυψε τον νόμο ο Κορκίδης;

38

«Πολιτική θύελλα» έχει ξεσηκώσει η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους σε 13 περιοχές της χώρας. Χθες ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΝΔ, εξ αιτίας αυτού του θέματος, ενώ απάντηση με αιχμές έδωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Σήμερα ο κ. Κορκίδης πήγε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας:

«Αφού το ΔΝΤ ρυθίζει πλέον την αγορά, δεν υπάρχει κανένα νόημα πλέον στην παραμονή μου στη Νέα Δημοκρατία».

«Αφού η Νέα Δημοκρατία δεν υποστηρίζει τα δικαιώματα των μικρομεσαίων, η μόνη μου επιλογή ήταν η παραίτησή μου, αυτό είχα πει στον εαυτό μου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ στις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η ΕΣΕΕ είχε συμφωνήσει με το υπουργείο Ανάπτυξης ότι η διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές θα αφορούσε τρεις τουριστικές περιοχές (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Χαλκιδική). «Και ξαφνικά έρχεται στις 14 Μαΐου το ΔΝΤ και μας διατάσσει οι 3 περιοχές να γίνουν 13» ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΕΣΕΕ δεν είναι αντίθετοι στις μεταρρυθμίσεις αφού όπως επισήμανε «εμείς ζητήσαμε την επέκταση του ωραρίου σε τουριστικές περιοχές της καθημερινές και προτείναμε η λειτουργία τις Κυριακές να αφορά την τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο».

Κατά τον κ. Κορκίδη στόχος είναι η συγκέντρωση του εμπορίου σε λίγα χέρια.

Ερωτηθείς, τέλος, για το τι θα έκανε αν είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής απάντησε ότι «δεν ξέρω τι θα έκανα γιατί πίστευα ότι ως ευρωβουλευτής θα μπορούσα να βοηθήσω τους μικρομεσαίους».

Γιακουμάτος: Τώρα ανακάλυψε τον νόμο ο Κορκίδης;

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος σχολιάζοντας σήμερα το πρωί στο Μέγκα, την παραίτηση του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη από τα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της διαφωνίας του με το άνοιγμα των καταστημάτων κάθε Κυριακή σε 10 περιοχές της χώρας, διευκρίνισε:

«Ο Κορκίδης όταν κατέβηκε υποψήφιος ήξερε το νόμο. Τώρα τον ανακάλυψε;» απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο κ. Γιακουμάτος είπε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα και σε άλλες περιοχές -σε περίπτωση που το ζητήσουν οι καταστηματάρχες- κατόπιν των ανάλογων κινήσεων του εκάστοτε περιφερειάρχη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.