Ειδησεογραφικό site

Κοντονής: Όσες ομάδες δεν εφαρμόσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα

55

Ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει νέος αθλητικός νόμος ενω τόνισε ότι δνε αποκλείεται το μέτρο με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών να εφαρμοστεί και την επόμενη αγωνιστική.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Κύριε υπουργέ, ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ το Σαββατοκύριακο, αλλά χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες και αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Σήμερα το σύνολο των αθλητικών εφημερίδων στρέφεται ενάντια στην απόφαση αυτή.

«Δεν θέλω να κάνω σχολιασμό απόψεων που εκφράζονται στα φύλλα των αθλητικών εφημερίδων. Τις διαβάζουμε, παίρνουμε υπόψη μας μια επιχειρηματολογία, αλλά οι αθλητικές εφημερίδες έλεγαν τα ίδια όταν είχαμε δώσει την αναβολή μίας αγωνιστικής και δεν είχαν γίνει αγώνες ποδοσφαίρου την προηγούμενη Κυριακή. Μάλιστα, έλεγαν ότι το μέτρο αυτό είναι τρύπα στο νερό. Τους πληροφορώ ότι το μέτρο αυτό όχι μόνο απέτρεψε τα χειρότερα, δεν είχαμε επεισόδια και βιαιότητες, διότι ήταν σίγουρο ότι θα συνέβαιναν μετά την ένταση που υπήρχε, αλλά έβαλε σε διαδικασία διαβούλευσης και τις ΠΑΕ και τις διοργανώτριες Αρχές. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, ήταν να καταλήξουμε χθες σε έναν οδικό χάρτη μέτρων, κατά πρώτον αυστηροποίησης των ποινών, υποχρεωτικής διακοπής των αγώνων, όταν υπάρχει ως ενδεχόμενο ύστερα από βιαιότητες στους αθλητικούς χώρους πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, απαγόρευση εισόδου παραγόντων και άλλων στους αγωνιστικούς χώρους, οι οποίοι δεν αναφέρονται ως συμμετέχοντες στον ποδοσφαιρικό αγώνα κ.ά. μέτρα. Πέραν τούτου, είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει και να αναλάβει τις ευθύνες της όσον αφορά διοικητικά πρόστιμα που πρέπει να επιβάλλονται όταν υπάρχει σοβαρή διατάραξη της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής ειρήνης. Περαιτέρω, συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη χθεσινή σύσκεψη ότι το νέο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει για εκείνες τις ομάδες και σε εκείνα τα γήπεδα που δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ, όχι όπως το φαντάζεται ο καθένας. Υπάρχει πλέγμα μέτρων το οποίο προσδιορίζει με αυστηρό τρόπο και οριοθετεί με τρόπο κάθετο τις υποχρεώσεις των ομάδων και του κράτους. Η άποψη ότι τα μέτρα αυτά είναι ατελέσφορα όχι μόνο δεν είναι σωστή, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα την όλη κατάσταση, λαμβάνουμε υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές συμφωνίες και εμμένουμε σε μια απαγόρευση που δεν είναι τόσο αυστηρή όσο η προηγούμενη γιατί θέλουμε αυτά τα μέτρα να εμπεδωθούν και να μη βρεθούμε ξανά σε τέτοια επεισόδια».

-Σε πρώτη φάση, η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει για τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

«Η απόφαση αναφερόταν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπου είχαμε κάθε Κυριακή σοβαρότατα επεισόδια, που έφταναν σε σημείο αγριότητας».

Από ό,τι καταλαβαίνω, σχεδιάζετε ένα σχέδιο νόμου για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Αυτό θέλω να το επιβεβαιώσω, όμως άμεσα θα λάβουμε μέτρα με σχέδιο νόμου που θα καταθέσουμε προσεχώς στη Βουλή, γιατί ο αθλητικός νόμος όπως τον εξαγγείλαμε απαιτεί χρόνο, λύνει μόνιμα προβλήματα όλων των αθλημάτων και όλων των ομοσπονδιών. Εδώ, όμως, θα επέμβουμε διορθωτικά σε παραλείψεις και κενά που υπάρχουν της κείμενης νομοθεσίας, για να πάρει το κράτος την ευθύνη που του αναλογεί όσον αφορά την τήρηση της τάξης και την επιβολή προστίμων σε αυτούς που ασχημονούν στους αγωνιστικούς χώρους»

Τα σχόλια είναι κλειστά.