Ειδησεογραφικό site

Κομισιόν: Αναμένεται νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα Γιούνκερ-Τσίπρα

31

Σε διαρκή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενόψει του έκτακτου Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα κάνοντας μία ύστατη προσπάθεια συνεννόησης.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρ. Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς στο σημερινό press briefing ο κ. Γιούνκερ ήδη σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ ντε Ρούτε. Επίσης προανήγγειλε πως μέσα στην ημέρα ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε τη χθεσινή τοποθέτηση του Επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ότι η Κομισιόν έχει έναν και μόνο αντικειμενικό σκοπό: μία σταθερή και ευημερούσα Ελλάδα που δημιουργεί θέσεις εργασίας εντός του ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σχοινάς απέφυγε να τοποθετηθεί για το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Ρωσία και τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της χώρας Βλ. Πούτιν.

Ωστόσο κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για την προέκταση του Turkish Stream ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στον εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν επί των ενεργειακών θεμάτων. Ο τελευταίος διαμήνυσε ότι κάθε πρότζεκτ ενεργειακό πρέπει να ακολουθεί τις ευρωπαϊκές Οδηγίες, ιδίως σε ότι αφορά ζητήματα ανταγωνισμού. Μάλιστα κατέληξε λέγοντας πως «άλλο είναι κάτι να ανακοινώνει κάποιος και άλλο να τελικά να υλοποιεί»!

Τα σχόλια είναι κλειστά.