Ειδησεογραφικό site

Κολυμπώντας σαν τις γοργόνες!

40

Η Ακαδημία Σειρηνών υπόσχεται να συνδυάσει την διασκέδαση με την σκληρή γυμναστική

Η ίδρυση της Ακαδημίας για Σειρήνες στη Μασσαλία κάνει πραγματικότητα τη φαντασίωση αναρίθμητων γυναικών, που σαν κοριτσάκια είχαν ονειρευτεί να είναι γοργόνες, όπως η πριγκίπισσα Άριελ.

 

Την ιδιαίτερη αυτή Ακαδημία ίδρυσε ένας πρώην ποδοσφαιριστής ο Κλαούντιο Λέμι με την σύντροφό του, Τζούλια Σαρντέλα. Αρχικά ήταν μια ιδέα, που σύντομα υλοποιήθηκε και από τις 23 Μαΐου 2015 άνοιξε τις πύλες της η «Mermaiding Academy», η οποία είναι η πρώτη σχολή της Γαλλίας για γοργόνες.

 

 

Η Σαρντέλα είναι πρώην πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης και μεγάλωσε στο νερό από την ηλικία των 8 ετών. Έμαθε χορογραφία στο Λος Άντζελες και μια τέτοια ακαδημία ήταν πάντα το όνειρό της.

 

 

Το λεγόμενο «mermaiding» είναι ένα νέο άθλημα, που στην ουσία είναι κολύμπι σε στυλ γοργόνας. Δεν πρόκειται απλώς για κολύμπι με μονοπέδιλο, αλλά, όσοι ασχολούνται με αυτό φορούν ουρά γοργόνας από λίκρα και κολυμπούν σε αλμυρό νερό. Αρχικά, το κολύμπι περιορίζεται σε πισίνες αλμυρού νερού και μετά την κατάλληλη προπόνηση, οι «γοργόνες» κολυμπούν στην ανοιχτή θάλασσα. Όπως δηλώνει ο Λέμι, πρόκειται για ένα άκρως απαιτητικό άθλημα, στο οποίο επιβάλλεται η πειθαρχία.

 

 

Όπως είναι λογικό, η πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων είναι γυναίκες, με τον αριθμό των αντρών που ασχολούνται με το ιδιαίτερο αυτό άθλημα, όμως, ολοένα να αυξάνεται.

 

 

Το «mermaiding» εμφανίστηκε αρχικά στη Φλόριντα και το Μίσιγκαν και σταδιακά κατέκτησε και τις άλλες ηπείρους, καθώς σήμερα ανάλογες εγκαταστάσεις με αυτή της Μασσαλίας βρίσκονται στις Φιλιππίνες, τη Γερμανία και το Μόντρεαλ.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.