Ειδησεογραφικό site

Κοζάνη: Δύο φτωχές γυναίκες βρήκαν «φουσκωμένο» πορτοφόλι και το παρέδωσαν!

44

Το περιστατικό συνέβη στο Βελβεντό Κοζάνης πριν περίπου από μία εβδομάδα και αποτελεί μάθημα σπουδής στο ήθος και στην ακεραιότητα των απλών ανθρώπων του λαού μας.

Δυο γυναίκες, που δεν ανήκουν σε οικονομικά εύρωστες ομάδες, βρήκαν στο δρόμο ένα  αρκετά φουσκωμένο πορτοφόλι και το παρέδωσαν πάραυτα στον ιερό ναό του αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού.

Το περιστατικό συνέβει όταν επιστρέφοντας στο σπίτι τους, εντόπισαν στο δρόμο ένα πορτοφόλι φουσκωμένο. Δεν το  άνοιξαν, δεν το πείραξαν καν.   Με τον πιο απόλυτα φυσικό τρόπο το παρέδωσαν στον Εφημέριο του ναού λέγοντας: Πάτερ, το δίνουμε σε σένα. Φρόντισε να βρεθεί αυτός ή αυτή που το έχασε. Όποιος ή όποια κι αν είναι θα στεναχωριέται πολύ.

Η επιθυμία τους εκπληρώθηκε. Η κάτοχος του χαμένου πορτοφολιού βρέθηκε. Κλήθηκε από τον Ιερέα, πήγε στο ναό και, με δάκρυα στα μάτια, ευχαριστούσε το Θεό και τις δύο γυναίκες (που θέλησαν να μη γίνουν γνωστά τα ονόματά τους) το παρέλαβε ως ένα ανέλπιστο δώρο-εύρημα. Το περιεχόμενό του: προσωπικά είδη και χρήματα.

Το έλλειμμα αυτού του ήθους είναι στην ουσία η πηγή της κρίσης, που οδηγεί τις ανθρώπινες κοινωνίες στην εξωτερίκευση της. Η επαναφορά του είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ.

Ο αγώνας για την αλλαγή του συστήματος δε μπορεί να είναι υπόθεση μιας αόριστης αναγκαιότητας και δε θα γίνει μηχανικά και απρόσωπα. Προϋποθέτει την ενεργό παρουσία τέτοιου ήθους που εντοπίζεται στην αθωότητα. Πάντα το ανθρώπινο πρόσωπο ήταν και εξακολουθεί να είναι δομικό στοιχείο της ολοκληρωμένης (και συστημικής) αλλαγής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.