Ειδησεογραφικό site

Κι όμως, υπάρχει κάποιος που δεν «θαμπώθηκε» από τον Γιάνη Βαρουφάκη

49

Είναι γενική παραδοχή πώς ανεξαρτήτως του περιεχομένου των λόγων του, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει κερδίσει κατά κόρον τις εντυπώσεις στην Ευρώπη.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Λονδίνο, συναντήθηκε με τον παλιό του φίλο Λόρδο Λάμοντ, με τον οποίο αν και σε αντίθετα πολιτικά στρατόπεδα, διατηρούν φιλική σχέση από το 2012, όπως αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Ο συντηρητικός Άγγλος, πρώην υπουργός Οικονομικών του Βασιλείου, θέλησε να φιλοξενήσει τον φίλο του, προσφέροντάς του πρωινό σε μια από τις πιο φημισμένες λέσχες του Λονδίνου, στο Reform Club. Όμως, υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς όπως αποδείχθηκε, υπάρχει και κάποιος που δεν… τρελαίνεται με τον νέο υπουργό και δεν διατίθεται να κάνει τα στραβά μάτια για το στυλ του.

Έτσι, ο Γιάνης Βαρουφάκης «έφαγε πόρτα», αφού ούτε αυτός έβαλε νερό στο κρασί του και δεν φόρεσε γραβάτα.

Εν τούτοις, όπως σημειώνουν οι Financial Times, οι εντυπώσεις που άφησε ο υπουργός στους επενδυτές του City στους οποίους μίλησε για περίπου δύο ώρες κατά την παραμονή του στο Λονδίνο ήταν κατά γενική ομολογία θετικές. Καταρχήν θαύμασαν τα αγγλικά του, που «είναι πολύ καλύτερα από πολλών μελών της βρετανικής Βουλής», ενώ στην συνέχεια δήλωσαν πως «δεν είναι ο δογματικός Μαρξιστής, όπως τον παρουσιάζουν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.