Ειδησεογραφικό site

Κικίλιας στην Πάτρα: Ήρθα να δω μάχιμους, όχι αξιωματικούς

27

Επεισοδιακή ήταν η σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλιας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Πάτρα.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε με έντονο τρόπο τη διαμαρτυρία του για τα μέτρα που έλαβε η τοπική αστυνομία για την επίσκεψή του.

Περπατώντας στην οδό Μαιζώνος, κατευθυνόμενος στο Δημαρχείο για να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων, ο Βασίλης Κικίλιας, εμφανώς εκνευρισμένος, άρχισε να φωνάζει προς τους αστυνομικούς επειδή έκλεισαν -στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων- τους δρόμους, ζητώντας τους να απομακρυνθούν απο το σημείο. «Δεν χρειάζομαι τέτοια συνοδεία και τέτοια μέτρα, αυτή η κατάσταση θυμίζει… τσίρκο» είπε ο υπουργός.

Τις ίδιες επιπλήξεις απηύθυνε στους Αστυνομικούς και έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, θεωρώντας ότι τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί ήταν υπερβολικά.

Λίγο αργότερα εξερχόμενος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι επέλεξε να μιλήσει κυρίως με τους αστυνομικούς υπαλλήλους και όχι με τους αξιωματικούς. «Αυτοί είναι έξω στο δρόμο και ρισκάρουν αν θα επιστρέψουν στην οικογένειά τους το βράδυ» είπε ο υπουργός.

«Θα επιστρέψω το απόγευμα, όταν θα βρίσκονται εδώ οι αστυνομικοί που περιπολούν στους δρόμους» είπε ο κ. Κικίλιας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.