Ειδησεογραφικό site

Κικίλιας: Απολύτως λανθασμένη η πολιτική των ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ

50

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την πολιτική που ακολουθεί η χώρα στο προσφυγικό, αλλά και σε επίπεδο ασφάλειας, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή της Α’ Αθηνών:
«Ήταν και είναι ισχυρή πεποίθηση μου ότι ένας υπουργός  Δημόσιας  Τάξεως οφείλει κατά τη διάρκεια της θητείας του και μετά από αυτήν να είναι φειδωλός σε δημόσιες δηλώσεις και προσωπικές τοποθετήσεις πάνω σε θέματα δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας.
Μετά όμως από ένα χρόνο  διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την εμφανή αλλαγή πολιτικής της χώρας μας στους δυο αυτούς τομείς είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα εξής :

1) Η απολύτως λανθασμένη πολιτική ΣΥΡΙΖΑ των ανοιχτών συνόρων που τόσο διαφημίστηκε προεκλογικά και εφαρμόστηκε μετεκλογικά στα σύνορα μας άλλαξε τις ισορροπίες των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας στέλνοντας σήμα στους σύγχρονους λαθρέμπορους ότι η Ελλάδα είναι τόπος και όχι χώρα με κυριαρχικά δικαιώματα και άρα οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και μέσω  αυτής να περάσει στη βόρεια Ευρώπη.
Απόδειξη αυτού η μείωση εισροών στην γειτονική Ιταλία εις βάρος της συντριπτικής αύξησης για τη χώρα μας.
Για όλους αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους δεν υπάρχει ούτε υπήρξε καμία κυβερνητική μέριμνα, ούτε ασφάλειας, ούτε υγειονομικής περίθαλψης ή στέγασης σε σχέση με τον αριθμό τους που αυξάνεται γεωμετρικά και πάντως δυνητική αδυναμία ελέγχου και ταυτοποίησης αρκετών έξ αυτών καθώς εισέρχονταν στην Ελλάδα. Ο ανθρωπισμός που επικαλείται ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του  μετατράπηκε σε ανικανότητα και πανικό του οργανωμένου κράτους και ακόμα χειρότερα οδήγησαν στην παραδοχή ότι η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στην καρδιά της Ευρώπης από το ISIS,  οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ξεκίνησαν ήδη να οργανώνονται για το προφανές που δεν  είναι άλλο από τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τους. Καλούνται όμως να διαφυλάξουν  τον Δυτικό Πολιτισμό και τις αξίες του τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Λαμβάνουν ήδη μέτρα όπως  αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα,  αν όχι το κλείσιμο αυτών.

Προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που πλήττεται εκτός των άλλων από μια βαθιά οικονομική κρίση πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εκπληρώσει την υπόσχεση έναντι των άλλων χωρών για 50.000 πρόσφυγες στη χώρα μας  ενώ παράλληλα θα εισέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω που δυστυχώς δεν θα μπορούν να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτός είναι άραγε ο ανθρωπισμός που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Να στοιβάζονται  στην Ελλάδα ανθρώπινες ψυχές χωρίς μέλλον και δυνατότητα στήριξής τους;

2) στον τομέα της εθνικής ασφάλειας η Χώρα μας συνεργαζόταν στο επίπεδο των πληροφοριών και του screening με σειρά ευρωπαϊκών χωρών, όπως επίσης με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ αλλά και το Ισραήλ.

Η αλλαγή στην πολιτική μας ως προς τα σύνορα και το μεταναστευτικό, αλλά και η υιοθέτηση νομοσχεδίων για την απελευθέρωση ποινικών κρατουμένων και τρομοκρατών από τα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα επιβάρυνε αισθητά τις σχέσεις μας με αυτούς τους εταίρους και συμμάχους μας και έθεσε ευθέως το ερώτημα του πόσο ασφαλής είναι τελικά η Ελλάδα και πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αυτά τα θέματα.

Υπό το φως των αποκαλύψεων του κ. Πανούση αναρωτιέται κανείς αν η Ελληνική Αστυνομία, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Ασφάλεια αφήνονται πραγματικά ελεύθεροι  να επιτελέσουν το έργο τους ή η πολιτική ανικανότητα σε συνδυασμό με τους ψευδό-ιδεαλισμούς των κυβερνώντων οδηγούν τη Χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Είναι υποχρέωση κάθε υπεύθυνου πολιτικού και πολίτη να παρεμβαίνει όταν αισθάνεται ότι η ελευθερία, η δημοκρατία και η ασφάλεια των παιδιών μας διακυβεύονται».

Τα σχόλια είναι κλειστά.