Ειδησεογραφικό site

Κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο με τη βοήθεια του Μαξίμου καταγγέλλει ο Άδωνις

33

Για κερδοσκοπικό παιχνίδι στο χρηματιστήριο με την βοήθεια των διαρροών του Μεγάρου Μαξίμου κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει πως: «Στις 27 Μάη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συμφωνία γράφεται. Αυτό έφερε εκρηκτική άνοδο στο Χρηματιστήριο, ωστόσο, μετά από είκοσι λεπτά διαψεύσθηκε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Στις 10 Ιουνίου μετά την ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, το χρηματιστήριο ανέβηκε στο +8%. Την ώρα που γίνονταν οι δηλώσεις το ΔΝΤ είχε αποχωρήσει από το Brussels Group» και καταλήγει «όποιος τυχόν γνώριζε το ψευδές των δηλώσεων και πραγματοποίησε συναλλαγές μπορεί να απέκτησε σημαντικό κέρδος».

Ρωτά τέλος τον υπουργό Επικρατείας: «Θα ελέγξετε τις κινήσεις που έγιναν στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις διαρροές του γραφείου του Πρωθυπουργού, ώστε να γνωρίσουμε αν κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να κερδίσουν αθέμιτα χρήματα»;

Τα σχόλια είναι κλειστά.