Ειδησεογραφικό site

Κεραυνοί Σαμαρά για Τσίπρα: Να αναλάβει τις ευθύνες του – Η «θεωρία της δραχμής» δεν θα περάσει

41

Πολύ κακή εξέλιξη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τη διακοπή των διαπραγματεύσεων μετά από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς προειδοποιεί ότι «η ρήξη οδηγεί στην καταστροφή» προσθέτοντας ότι «δεν είναι λύση για κανέναν».

Καλεί, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα «να αναλάβει τις ευθύνες του» κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου ότι «άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει».

Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την τελευταία δραματική τροπή που έλαβαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες διέκοψε την περιοδεία του στη Βόρειο Ελλάδα και επέστρεψε εσπευσμένα το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα καθώς σχεδιάζει να αναλάβει πρωτοβουλίες εντός και εκτός Ελλάδος που θα διασφαλίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την επιστροφή της στην ανάκαμψη και στη σταθερότητα.

Παράλληλα ο αρχηγός της ΝΔ θα επιμείνει στην γραμμή της «μεγάλης συνεννόησης» στο εσωτερικό για να αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και απομακρύνει την Ελλάδα από την ευρωπαϊκή τροχιά.

Κατά την ομιλία, εξάλλου, που εκφώνησε προτού να ανακοινωθεί η διακοπή των συνομιλιών των κυβερνητικών απεσταλμένων στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Σαμαράς δεν είχε κρύψει την ανησυχία του για τις προθέσεις της κυβέρνησης, δημοσιοποιώντας για πρώτη φορά με τόση σαφήνεια υποψίες ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ».

«Κάποιοι μάλιστα, οφείλω να το πω, υποπτεύονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Δηλαδή, να προκαλέσει εκλογές που κέρδισε, εξαπατώντας τους πάντες. Να χάσει χρόνο στη “διαπραγμάτευση”, όπως κάνει, που στην ουσία δεν έκανε ποτέ», ανέφερε. Και αφού επεσήμανε ότι εξαιτίας των καθυστερήσεων «ο λογαριασμός ανεβαίνει συνεχώς», πρόσθεσε:  «Αν ξαναπάει τη χώρα σε εκλογές, θα επιβεβαιωθούν εκείνοι που λένε πως από την αρχή ήθελε να προκαλέσει το ατύχημα για να βγει η χώρα από το ευρώ και να την πάνε στη δραχμή. Πως αυτό ήταν το σχέδιό του πάντα»

«Η θεωρία περί δραχμής δεν θα περάσει»

«Όποιος έχει μέσα του αυτή τη θεωρία περί δραχμής, να ξέρει ότι δεν θα  περάσει», ήταν η αυστηρή προειδοποίηση που απεύθυνε αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς. Και αφού σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ», συμπλήρωσε: «Εκλογές σήμερα θα γίνονταν με το ξεκάθαρο δίλημμα ναι ή όχι στο ευρώ. Κι αυτό δεν θα ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ…».

Όπως επεσήμανε «τις εκλογές τις κέρδισαν καθησυχάζοντας τους πάντες, ότι θα μείνουμε στο ευρώ», αλλά «τώρα δεν θα μπορούν να καθησυχάσουν κανένα», αφού για όσα, όπως είπε, «εμείς προειδοποιούσαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη, και εκείνοι έλεγαν ότι κινδυνολογούσαμε, βρίσκονται πια μπροστά μας. Και τα βλέπουν όλοι».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο, επειδή εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, αλλά «δυστυχώς μαζί της βρίσκεται σε αδιέξοδο κι η Ελλάδα». Όμως επειδή η ΝΔ βάζει την Ελλάδα πάνω απ’ όλα, «εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο», ανέφερε, θέτοντας δύο «κόκκινες γραμμές» που είναι: Να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Και να παραμείνει η Ελλάδα στη δυνατότητα να έχει ανάπτυξη, όπως εκεί που εμείς την είχαμε φέρει».

«Αυτή είναι η εθνική συνεννόηση που προτείνουμε», είπε: «Εθνική συνεννόηση για να αλλάξει η χώρα πολιτική από τα αδιέξοδα που μας οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εθνική συνεννόηση για να απαλλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτές τις ιδεοληψίες  και τα βαρίδια. Αν θέλει και αν το μπορεί βεβαίως. Εθνική συνεννόηση για να μείνει η κοινωνία ενωμένη στα δύσκολα. Και εθνική συνεννόηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη διέξοδο. Και  η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο».

Για τον κ. Σαμαρά διέξοδο δεν αποτελούν οι εκλογές, οι οποίες, όπως είπε, «εμάς δεν μας φοβίζουν» και πρόσθεσε: «Η χώρα είναι αυτή που δεν τις αντέχει. Η χώρα είναι αυτή που πλήρωσε, ήδη, πανάκριβα τις πρόωρες εκλογές που μας έσυραν τον περασμένο Ιανουάριο. Ο λογαριασμός ανεβαίνει 800 εκατομμύρια το μήνα. Αν χάσουμε κι άλλο χρόνο, που θα φτάσει; Και ποιος θα πληρώσει αυτό το λογαριασμό τελικά;».

Τα σχόλια είναι κλειστά.