Ειδησεογραφικό site

Κεδίκογλου: Ο Αλ.Τσίπρας θέλει να προβάλει εικόνα ακυβερνησίας στο εξωτερικό

34

Προσπάθεια να προβάλει εικόνα ακυβερνησίας της χώρας στο εξωτερικό, καταλόγισε στον Αλ.Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Ο κ. Τσίπρας όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ακυβερνησία μέσα στη χώρα, με τις δηλώσεις του στο Bloomberg, προσπαθεί να προβάλει εικόνα ακυβερνησίας στο εξωτερικό! Η προσπάθειά του πέφτει και πάλι στο κενό» αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου σε γραπτή δήλωσή του, προσθέτοντας:

«Εκθέτει μόνο τον εαυτό του. Φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι οι μεγάλες συμφωνίες δεν γίνονται μεταξύ κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Γίνονται μεταξύ κυβερνήσεων, δηλαδή μεταξύ κρατών.

» Αν κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης αμφισβητούσε τις αποφάσεις της νόμιμης κυβέρνησης, καμία χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί διεθνώς. Πουθενά αλλού στον κόσμο – και σίγουρα όχι στην Ευρώπη – δεν λέγονται τέτοιες ανοησίες. Ευτυχώς δεν τον παίρνουν στα σοβαρά. Γιατί, αν τον έπαιρναν, η χώρα θα είχε πρόβλημα».

Υπενθυμίζουμε πως στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο Αλ.Τσίπρας χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «όαση στην έρημο» και επισημαίνει πως είναι μία «φιλοευρωπαϊκή δύναμη που θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, όχι να τη διαλύσει».

Τονίζει, επίσης, ότι θα συνεργασθεί με το κίνημα Podemos, που εξασφάλισε πέντε έδρες στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνεργασθεί με τους Σοσιαλιστές, τη δεύτερη σε μέγεθος δύναμη του Ευρωκοινοβουλίου, εάν είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν τις πολιτικές δημοσιονομικών περικοπών της Μέρκελ.

«Θα είμαστε ανοικτοί στη συνεργασία (με τους Σοσιαλιστές) υπό τον όρο ότι θα επιστρέψουν στις πολιτικές τους ρίζες και θα σταματήσουν να αποδέχονται ότι η λιτότητα είναι η μόνη επιλογή. Δεν θα συνεργασθούμε, εάν παραμείνουν υπό την ηγεμονία της Μέρκελ» δηλώνει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.