Ειδησεογραφικό site

Κεδίκογλου: Μετά το όπλο στο τραπέζι το σπαθί των Σαμουράι για το χαρακίρι;

43

Με επικριτική στάση για ορισμένες επιλογές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όπως η έκδοση ομολόγου, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου.

«Ορισμένες κινήσεις ήταν βιαστικές η πορεία του ομολόγου που εκδόθηκε στις αρχές Ιουλίου έπρεπε να μας είχε διδάξει» ανέφερε.

Χαρακτήρισε δε τη στάση των δανειστών σαν «φαύλο κύκλο και αυτοεκπληρούμενη προφητεία». «Εντείνουν πιέσεις, και εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την οικονομία ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι σηκώθηκε από την εντατική και κάνει τα πρώτα βήματά της. «Κινδυνεύουν να χάσουμε όσα κερδίσαμε σε τέσσερα χρόνια. Πρέπει να γίνει συζήτηση. Πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία για το επόμενο κεφάλαιο» τόνισε, διευκρινίζοντας πάντως ότι, «αν ήταν να την κλείσουμε πάση θυσία θα είχαμε κλείσει.»

Όσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε ότι «θα ξαναδούμε την ιστορία με το όπλο στο τραπέζι, και αυτή τη φορά είναι το μικρό σπαθί του Σαμουράι για το χαρακίρι» επισημαίνοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.