Ειδησεογραφικό site

Κεγκέρογλου: «Σε τρεις-τέσσερις ημέρες, θα δώσουμε τα λεφτά στους πληγέντες Δήμους»

46

Για τις πλημμύρες και τα έκτακτα μέτρα, αλλά και για τα χρήματα που θα δοθούν στους δήμους μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου στο ρ/σ Βήμα, επισημαίνοντας πως: «Σε τρεις, τέσσερις το πολύ ημέρες, θα δώσουμε τα λεφτά στους Δημους».

Ειδικότερα, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε: «Αυτά τα 586 ευρώ είναι η έκτακτη ενίσχυση, η οποία δίνεται στους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες, οι οποίες δημιουργήθηκαν και θα δοθούν ανά νοικοκυριό. Υπάρχει μια προσαύξηση βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις, που ανάλογα με το αίτημα που θα υποβληθεί,  ο Δήμος γνωρίζει τις διαδικασίες».

Σχετικά με τη διαδικασία, ο ίδιος πρόσθεσε: «Πρέπει να υποβληθεί αίτημα στο Δήμο. Εφόσον μας υποβάλλει έγκαιρα ο Δήμος το αίτημα και να του μεταφέρουμε συνολικά το απαιτούμενο ποσό.
Δηλαδή εάν πχ. την Τετάρτη,  Πέμπτη γνωρίζει περίπου τον αριθμό των αιτήσεων, μπορεί να υποβάλλει και τμηματικά, ένα αίτημα για την καταβολή σε ένα αριθμό των δικαιούχων, ούτως ώστε να μην περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και μετά να γίνει η καταβολή συνολικά» είπε ο υφυπουργός Εργασίας για να προσθέσει: «Εμείς είμαστε αρμόδιοι για την ενίσχυση των νοικοκυριών που επλήγησαν και βεβαίως για την αντικατάσταση της οικοσκευής,  όπου αυτή καταστράφηκε μερικώς ή ολικώς και βεβαίως για μικρές επισκευές στο σπίτι».

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Για τα μαγαζιά αρμόδιες για την καταγραφή είναι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και βεβαίως στη συνέχεια με το Υπουργείο Ανάπτυξης υποθέτω».

Τέλος, ο ίδιος υπογράμμισε: «Ζητώ από τους πολίτες έγκαιρα να κάνουν τις αιτήσεις, να πραγματοποιηθούν οι επιτόπιοι έλεγχοι και η αρμόδια επιτροπή να κατατάξει ανάλογα με το βαθμό ζημιάς, ούτως ώστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ολοκληρώσουμε. Η δυνατότητα υπάρχει αυτή. Έχει γίνει απλοποίηση της διαδικασίας και μπορούμε απευθείας μέσα σε δυο, τρεις, τέσσερις το πολύ ημέρες, εμείς να μεταφέρουμε το ποσό που θα μας αιτηθεί ο Δήμος. Άρα, να προχωρήσει και πολύ γρήγορα η καταβολή στους ανθρώπους. Άμεσα και με διαφάνεια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.