Ειδησεογραφικό site

Κατεχόμενα: Πήδηξε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από τον σύζυγό της

26

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στα Κατεχόμενα από τον τραγικό θάνατο γυναίκας, η οποία προκειμένου να ξεφύγει από τον σύζυγο της που την κακοποιούσε πήδηξε από μπαλκόνι ύψους επτά μέτρων.

Το περιστατικό έγινε στις 8 Αυγούστου και η Νιλγκιούλ Ουρχάν πάλευε από τότε για τη ζωή της αλλά υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο χθες. Η εκπρόσωπος της γυναικείας οργάνωσης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Χεντιγιέ Γιϊτλέρ σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει ότι αιτία του συμβάντος είναι η πατριαρχική δομή της οικογένειας και η μη λήψη μέτρων από την λεγόμενη «κυβέρνηση».

Μάλιστα, ζήτησε την πιο βαριά ποινή γι’ αυτόν που φέρει την ευθύνη για το θάνατο της άτυχης γυναίκας αλλά και τη λήψη μέτρων για πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας ενάντια στις γυναίκες και την έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων γι αυτά τα ζητήματα στα σχολεία. Ζήτησε επίσης τη λειτουργία καταφυγίου για γυναίκες και την παροχή νομικής αρωγής για τέτοιες περιπτώσεις.

Παρόμοιες ανακοινώσεις εξέδωσαν και άλλες τουρκοκυπριακές Οργανώσεις, ενώ η ηλεκτρονική εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» μεταδίδει ότι ο σύζυγος, Σερντάλ Ουρχάν, που τελεί υπό κράτηση θα κατηγορηθεί τώρα για ανθρωποκτονία.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.