Ειδησεογραφικό site

Κατασχέσεις έως 45% σε όσους έβγαλαν αδικαιολόγητα λεφτά στο εξωτερικό

24

Από «κόσκινο» για τα εισοδήματα που είχαν πριν 15-20 χρόνια ή και παραπάνω, θα περάσει η εφορία όσους ελέγχονται για τα εμβάσματα που έστελναν στο εξωτερικό κατά τα έτη 2009-2011.

Μαζί με αυτούς, θα ελέγχονται και τα εισοδήματα όσων είχαν κοινούς λογαριασμούς με τον ελεγχόμενο φορολογούμενο και ήταν συνδικαιούχοι.

Τις οδηγίες αυτές δίνει στις εφορίες η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, με εγκύκλιο η οποία υποχρεώνει τους φορολογούμενους που καλούνται για έλεγχο να έχουν φυλάξει οι ίδιοι στοιχεία και για τα έτη πριν το 2000, προκειμένου να αποδείξουν οι ίδιοι που βρήκαν τα λεφτά για τις καταθέσεις που έστειλαν στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προβλέπει πως όσοι περνούν από έλεγχο και επικαλούνται έσοδα από πώληση περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων κλπ, καλούνται να αποδείξουν ότι είχαν νόμιμα τα χρήματα την εποχή που …τα αγόραζαν.

Αν δεν τα καταφέρουν, η εφορία θα απαιτεί έως και το 45% (ανάλογα με τη χρονιά που ελέγχεται) των καταθέσεων, σαν φόρο για αδήλωτα εισοδήματα.

Η εγκύκλιος αυτή, επειδή ρυθμίζει ειδικά τις υποθέσεις αποστολής εμβασμάτων στην αλλοδαπή, υπερισχύει κάθε άλλης διαταγής που ρυθμίζει τα ίδια θέματα διαφορετικά, ανεξαρτήτως είδους ελέγχου…

Τα σχόλια είναι κλειστά.