Ειδησεογραφικό site

«Κατασκήνωση» μεταλλωρύχων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος – «Θα καθίσουμε εδώ μέχρι να γυρίσουμε στη δουλειά μας ή να πεθάνουμε»

60

 

Στήνοντας σκηνές έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής.

Οι περίπου 40 μεταλλωρύχοι που κατέβηκαν στην Αθήνα έστησαν σκηνές με σκοπό, όπως τόνισαν, να κατασκηνώσουν στο υπουργείο μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους, ενώ στα δέντρα έξω από το υπουργείο κρέμασαν μαύρες σημαίες.

«Κατεβήκαμε στην Αθήνα γιατί δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε, αφού η κυβέρνηση μας έστειλε στην ανεργία. Θα καθίσουμε εδώ κι αν μας λυπηθεί κανεις ας μας λυπηθεί», δήλωσε ο Γιώργος Χατζής, προεδρος του σωματείου «Αγία Βάρβαρα».

«Θα καθίσουμε εδώ ή μέχρι να πάμε στη δουλειά μας ή μέχρι να πεθάνουμε. Είμαστε 38 άτομα και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα γίνουμε 100, 200, 300», πρόσθεσε σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται να ξαναδούμε μια μαζική κινητοποίηση των μεταλλωρύχων στην Αθήνα.

«Έχουμε συναντηθεί με τον υπηρεσιακό υπουργό, τον κ. Γκόλια ο οποίος μας δέχτηκε, όμως θελουμε λύσεις έχουμε κουραστεί να κάνουμε συναντήσεις», δήλωσε, ακόμη, ο κ. Χατζής. Σημειώνεται πως η παρουσία της αστυνομίας μέχρι στιγμής είναι διακριτική.

Έπειτα από την συνάντηση που είχε τετραμελής επιτροπή με τον υπηρεσιακό υπουργό, Ιωάννη Γκόλια, αποφασίστηκε να παραμείνουν έξω από το ΥΠΑΠΕΝ τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή υπενθυμίζεται ότι θα εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) όπου έχει προσφύγει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» ζητώντας ανάκληση της απόφασης του τέως υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.