Ειδησεογραφικό site

Κατάληψη στο γραφείο του Στρατούλη από πρώην εργαζομένους στον ΟΑΕΕ – Τι τους υπόσχονταν πριν τις εκλογές ο Τσίπρας και ο υπουργός (Βίντεο)

51

Με σκηνές έξω από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και απεργία πείνας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην Κυβέρνηση.

Οι πρώην συμβασιούχοι του ταμείου πιέζουν για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα τους και γι’ αυτό από το πρωί της Παρασκευής βρίσκονται πλέον έξω από το γραφείο του Δημήτρη Στρατούλη στον 7ο όροφο.

Οι πρώην εργαζόμενοι κρατώντας ένα πανό το οποίο γράφει με κόκκινα γράμματα «δικαίωση» ζητούν από την κυβέρνηση να επιστρέψουν στις δουλειές τους όπως επέστρεψαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του δημοσίου.

«Ζητάμε να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση. Θέλουμε να δούμε τον υπουργό και θα τον περιμένουμε μέχρι να μας δεχτεί. Δουλέψαμε μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 και μας έδιωξε η μνημονιακή κυβέρνηση. Δεν εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις που εφάρμοσαν για εργαζόμενους της περιφέρειας και της κυρίας Δούρου και του κυρίου Μηταφίδη. Είμαστε και εμείς καθαρίστριες για αυτό δεν αποχωρούμε», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των πρώην εργαζομένων του ΟΑΕΕ Γιάννης Σφυράκης.

Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, έστησαν σκηνές ακριβώς έξω από το γραφείο του κυρίου Στρατούλη με ορισμένες από τις πρώην συμβασιούχες να ανακοινώνουν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας.

Οταν Τσίπρας-Στρατούλης υπόσχονταν επαναπρόσληψη των συμβασιούχων του ΟΑΕΕ

Μπορεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης να αρνείται να συναντήσει τους περίπου 70 απολυμένους συμβασιούχους του ΟAEE, ωστόσο  λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου χαρακτήριζε «δίκαια» τα αιτήματα τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ.Στρατούλης δηλώνει δημόσια πως εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει άμεσα όλες τις δικαστικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που αφορά τους απολυμένους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.