Ειδησεογραφικό site

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών

49

Εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στον Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με την συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η κυρία Κουτζαμάνη διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί  εάν έχει τελεστεί  το αδίκημα της δωροδοκίας βουλευτή.

Ο Προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτης Καραγιάννης θα αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή,άφησε υπονοούμενα για χρηματισμό βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επικαλούμενος κυριακάτικο δημοσίευμα, ο κ. Σκουρλέτης στην ουσία το αναπαρήγαγε και σημείωσε σχετικά: «Υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά για να μαζέψουν τους 180».

«Έτσι διάβασα» συμπλήρωσε, όταν του ζητήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, παραπέμποντας ουσιαστικά στο δημοσίευμα (σ.σ. της Kontra News).

Άμεση ήταν η αντίδραση του, παριστάμενου στην εκπομπή του Mega, υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος έκανε λόγο για «ντροπή» και «πολιτική αγυρτεία», ενώ ζήτησε από τον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει. Παράλληλα, είπε ότι τα λόγια του κ. Σκουρλέτη απαιτούν ακόμα και παρέμβαση εισαγγελέα.

«Εδώ υπάρχει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πριν από τρεις εβδομάδες, εάν αισθάνεται την ανάγκη ο κ. Γιακουμάτος και η κυβέρνηση να το διαψεύσει, ας το κάνει» επέμεινε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα παρενέβη και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας πως ο κοινοβουλευτισμός θέλει στήριξη και όχι υπονόμευση.

Στον κ. Σκουρλέτη απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο «κουμπαράς» του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες «καταγγελίες»» ανέφερε σε δήλωσή της.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», είπε για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη: «Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ’ αυτή την αποστροφή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.