Ειδησεογραφικό site

Καταγγελία από το ΠΑΣΟΚ: Εισαγόμενα αντί ελληνικών τα τρόφιμα στο πρόγραμμα απόρων

31

Μεθοδεύσεις από τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας στο διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων για απόρους που ευνοούν τα εισαγόμενα προϊόντα έναντι των ελληνικών καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση επτά βουλευτών του κόμματος υποστηρίζεται πως «η κυβέρνηση έχει στη διάθεση της 330 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν από την προηγούμενη… Για το έτος 2015 είναι διαθέσιμα 135 εκατ. ευρώ αλλά οι υπουργοί κ. Σταθάκης και κυρία Φωτίου με την ΚΥΑ 45 φεκ 1137 12-6-2015 προκηρύσσουν προμήθειες μόνο 26 εκατ. ευρώ (14 εκατ. για το 2015 και 12 για το 2016) χωρίς να φαίνεται που πηγαίνουν τα υπόλοιπα με εντελώς απαράδεκτες προδιαγραφές αφού δεν απαιτούνται πιστοποιητικά ποιότητας (Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., κτλ ) που διασφαλίζουν την ποιότητα και την ελληνική παραγωγή και αποκλείονται προϊόντα που είχαν συμπεριληφθεί σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς που διενεργούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως Φέτα Π.Ο.Π., Κασέρι Π.Ο.Π., Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π., Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. κτλ.».

Σημειώνουν πως το πιθανότερο είναι «να δούμε να διανέμονται στους απόρους αντί Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ελληνικής παραγωγής, ελαιόλαδο από τρίτες χώρες και λευκό τυρί αντί για φέτα» ενώ επισημαίνουν ότι «ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς όλης της χώρας οι οποίοι τον περίμεναν εδώ και καιρό προκειμένου να προωθήσουν τα ποιοτικά προϊόντα της Ελληνικής παραγωγής».

Όμως αντί για στήριξη αντιμετωπίζουν τον αναίτιο αποκλεισμό τους αφού οι διαγωνισμοί που προβλέπονται αφορούν:

1.      Βασική Υλική συνδρομή (είδη προσωπικής υγιεινής κτλ)
2.      Βρεφικές – παιδικές τροφές
3.      Πουλερικά
4.      Είδη κρεοπωλείου (μοσχάρι και χοιρινό άνευ οστών)
5.      Ελαιόλαδο
6.      Είδη παντοπωλείου ( περιλαμβάνει μόνο το χαρακτηρισμό τυρί – φέτα)
7.      Είδη οπωροπωλείου (μήλα, πορτοκάλια, λάχανο) «

Τα σχόλια είναι κλειστά.