Ειδησεογραφικό site

Κατάρρευση της μεταναστευτικής πολιτικής

19

 

Ενώ χιλιάδες μετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι, η κυβέρνηση δεν διαθέτει ακόμα ούτε την αρμόδια υπηρεσία που θα επιφορτιστεί με τη διαχείριση του ζητήματος, όπως αποκαλύπτεται τόσο από την παρέμβαση Αβραμόπουλου, όσο και από την παραδοχή της αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα με στοιχεία από το γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου, η χώρα μας δεν διαθέτει καν την αρμόδια υπηρεσία που θα αναλάβει την απορρόφηση και την διαχείριση 500 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προορίζονται για το μεταναστευτικό. Για να γίνει αυτό, απαιτείται η σύσταση της «Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ασύλου, Υποδοχής και Ένταξης», υπό το υπουργείο Εσωτερικών, το νομικό πλαίσιο για την οποία όμως, ψηφίστηκε μόλις στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, που προορίζεται να αντικαταστήσει τις διάσπαρτες σε διάφορα υπουργεία διευθύνσεις που λειτουργούν έως σήμερα, αναμένεται να στελεχωθεί με 35 αποσπασμένους υπαλλήλους, ενώ ακόμα δεν υπάρχει καν ο χώρος στον οποίο θα στεγαστεί.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στη χώρα μας επιδεινώνεται συνεχώς: Όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία, μόνο τον Ιούνιο, το Λιμενικό περισυνέλεξε από το Αιγαίο περισσότερους από 31.000 παράνομους μετανάστες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο μόνο 24ωρο 706 συνελήφθησαν από λιμενικούς στα νησιά! Την ίδια ώρα ο ιδιότυπος καταυλισμός προσφύγων που έχει στηθεί στο Πεδίον του Άρεως φιλοξενεί εκατοντάδες άτομα, που επιβιώνουν χάρη στην δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αλληλέγγυων, όπως ευθαρσώς παραδέχεται η κυρία Χριστοδουλοπούλου: «Αυτή τη στιγμή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αλληλέγγυοι καλύπτουν τα κενά του κράτους. Χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν χειρότερα» δηλώνει η ίδια.

Για τον υπό διαμόρφωση χώρο στο Βοτανικό συμπλήρωσε ότι θα είναι περιφραγμένος, με αστυνομικές περιπολίες γύρω από αυτόν, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξουν εκτός των σπιτιών και μεγάλες σκηνές αλλά και χώροι συγκέντρωσης για παιδιά και ενήλικες για όσο διάστημα θα θελήσουν να μείνουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.