Ειδησεογραφικό site

Καρύδης: Ρήξη με το παρελθόν η ομιλία Βενιζέλου

42

«Ρήξη με αντιλήψεις που κρατούν την παράταξη και τη χώρα στο παρελθόν» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, την ομιλία του προέδρου του κινήματος, Ευ. Βενιζέλου, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο.

«Αυτό που χθες ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος είναι ότι μέσα από αλήθειες και αποτιμώντας μια πορεία 40 χρόνων από τη μεταπολίτευση, αλλά και των τελευταίων πέντε ετών που ήταν μια επώδυνη πορεία για την παράταξή μας για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την προοπτική της χώρας και της παράταξης με διαφορετικές αντιλήψεις και λογικές. Αυτό, που έγινε χθες, ήταν μια ρήξη με αντιλήψεις του παρελθόντος που κρατούν την παράταξη και τη χώρα στο παρελθόν», λέει.

Σε ερώτηση αν οι σχέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου έχουν διαρραγεί μετά τις δύο εκδηλώσεις για τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ, κ. Καρύδης απαντά: «Οι εκδηλώσεις της ομάδας των κλακαδόρων προσέβαλε την παράταξη και τις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας. Κανείς μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές και ήταν λάθος που αυτές οι συμπεριφορές δεν αποδοκιμάστηκαν. Εμείς προχωράμε χωρίς αποκλεισμούς. Τι είπε καθαρά ο κ. Βενιζέλος, το επαναλαμβάνουμε και εμείς. Αυτή είναι η πορεία της δημοκρατικής παράταξης. Το πρώτο μέλημα είναι να ανασυνθέσουμε όλον αυτόν τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο για το καλό της χώρας. Για τη σταθερότητά της και την προοδευτική της πορεία, με υπεύθυνες θέσεις. Εκεί σημασία έχει, όχι να κινούμαστε σε γκρίζες γραμμές των άλλων πολιτικών κομμάτων, αλλά να στηρίζουμε και να ψηφίζουμε την παράταξή μας …. Μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσαν υπουργοί, που είχαν συμμετοχή και ευθύνη για την πορεία της παράταξης και της χώρας, είδαμε κάποια στιγμή να απεκδύονται των ευθυνών και των υποχρεώσεών τους και να περιοδεύουν σε διάφορα άλλα κόμματα από εδώ και από εκεί. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που χρόνια τώρα στήριζε και στηρίζει την παράταξη, δεν μπορεί να το ανεχθεί».

Σχετικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι και τα «αγκάθια» που βάζουν οι δανειστές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Αυτό δείχνει ότι η διαπραγμάτευση κάθε φορά είναι δύσκολη και δεν είναι περίπατος. Πρέπει να έχεις κάθε φορά πολύ σοβαρά επιχειρήματα για να αντιμετωπίσεις τα πράγματα. Το βασικό μέλημα είναι να προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις, να αλλάζουμε τα πράγματα στην Ελλάδα, αλλά και να βάζουμε τις γραμμές εκείνες που χρειάζονται σε θέματα που δημιουργούν μεγαλύτερες αδικίες και αδιέξοδα…. Σε θέματα, που τέθηκαν και για τις ομαδικές απολύσεις κ.λπ., είμαστε ανυποχώρητοι και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

Τα σχόλια είναι κλειστά.