Ειδησεογραφικό site

«Καρφιά» Μεϊμαράκη για Τσίπρα: Είναι πονηρούλης, επικίνδυνος και ψευτράκος – Δεν ξέρει από πιάτσα δεν έχει δουλέψει ποτέ

55

 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και διευκρινίσεις αναφορικά με την πιθανότητα μετεκλογικών συνεργασιών έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε νέες του δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Μεϊμαράκης αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «πονηρούλη» γιατί, όπως εξήγησε, μετέθεσε όλους τους φόρους και τις πληρωμές στις οποίες καλούνται να προχωρήσουν οι πολίτες για μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δημιούργησε ένα ρόζο συννεφάκι με την υποσχεσιολογία και την παροχολογία του πριν την κάλπη του Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι μας «φέσωσε» 90 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο κ  Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στη δήλωση που έκανε πριν από μερικές ημέρες, ότι δεν έχει πρόβλημα να είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ο Αλέξης Τσίπρας, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι έχει μια τάση να διαστρεβλώνει τα πάντα.

Όπως είπε ο  κ. Μεϊμαράκης, σε περίπτωση που η ΝΔ βγει πρώτη από την εκλογική αναμέτρηση, θέλει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες συζητήσεις και ενέργειας για το καλό της χώρας και οι κινήσεις που θα διασφαλίσουν το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας.

Ο κ. Μειμαράκης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για πολλά ζητήματα, ανεξαρτήτως ταμπέλας δεξιάς ή Αριστεράς.

«Σε αυτά τα θέματα μπορούμε να βρούμε ένα πλαίσιο για να έχουμε μια μίνιμουμ συμφωνία. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και πριν τις εκλογές. Γι’ αυτό είπα στον Αλέξη Τσίπρα να πάω στην Κουμουνδούρου», είπε, σημειώνοντας πως οι προσπάθειες αυτές πρέπει να προσεγγιστούν με λογική και μετριοπάθεια.

«Αν σε αυτά συμφωνήσουμε αλλά ο Τσίπρας μου πει ότι δεν θέλει να είμαι εγώ πρωθυπουργός, προκειμένου να στηρίξει ένα πρόγραμμα τέτοιο, είμαι έτοιμος να τα συζητήσω όλα. Δεν είμαι κολλημένος με καρέκλες», τόνισε, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι αν δεν συμφωνήσουν  στα επιμέρους ζητήματα, δεν μπορεί αν υπάρξει τέτοιο θέμα.

«Ποτέ δεν είπα ότι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα συμφωνήσουμε και θα κάνουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Αυτό ξεχάστε το», διευκρίνισε ο κ. Μεϊμαράκης και διερωτήθηκε: «Όταν τον λέω επικίνδυνο και ψευτράκο, μπορώ να τον δεχθώ ως κυβέρνηση συνεργασίας;».

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί για την πρωθυπουργία ένα τρίτο πρόσωπο, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη.

«Ο Τσίπρας δεν έχει κολλήσει ένσημα στη ζωή του»

Κληθείς να σχολιάσει την αργκό που χρησιμοποιεί στις ομιλίες του και αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό «αυτοφωράκια», που έκανε για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ.  Μεϊμαράκης είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε στη σημασία της λέξης, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός αυτό δείχνει ότι «δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει πιάτσα δουλειά και δυσκολία».

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κολλήσει ένσημα ποτέ του. Αν το είχε κάνει θα ήξερε ότι ο αυτοφωράκιας δεν είναι κάτι κακό. Αυτός στην αρχή νόμιζε πως τον έβριζα», ανέφερε, συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγώντας ότι πρόκειται για έναν χαρακτηρισμό που χρησιμοποιείται από το νομικό κόσμο.

«Δεν είναι κόλπο τακτικής οι συνεργασίες που ζητάω για κυβέρνηση»

Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως δεν είναι κόλπο εξυπνάδας ή τακτικής οι συνεργασίες που ζητάει για κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε πρόεδρος της Βουλής και πως στο παρελθόν κλήθηκε να λάβει ιδιαίτερα δύσκολες αποφάσεις, την ώρα που χιλιάδες αγανακτισμένοι διαμαρτύρονταν στην πλατεία Συντάγματος.

«Κατάφερα να συνθέσω όλες τις απόψεις στη Βουλή, να υπάρχει πραγματικά μια πορεία που κρίνεται θετικά. Δεν είναι κόλπο τακτικής. Υπάρχει η εγγύηση από την προηγούμενη θητεία μου», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, είπε ότι σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις εκλογές, εξετάζει να συγκροτήσει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι θα ήθελε να συμμετέχει σε αυτή και ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΧΑ δεν δεχθεί να είναι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Τον καλώ με μετριοπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η τελευταία ευκαιρία της χώρας να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα»

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι για να επιλυθούν τα βασικά προβλήματα της κοινωνίας απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων.

«Έχουμε μπροστά τρία χρόνια ωφέλιμα. Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας για να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα γι’ αυτό επιμένω σε μια συνεννόηση, για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου πολλές από τις οποίες ο κ. Τσίπρας δεν τις πιστεύει και σε κάποιες έχουμε και εμείς επιφυλάξεις», είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει να τις προωθήσουμε και ξεμπλοκάρουμε επενδύσεις που μπλόκαρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, πήγαμε στο πρώτο σκαλοπάτι και πρέπει να ανεβούμε τα υπόλοιπα σκαλιά σιγά-σιγά γιατί «μαγικές λύσεις δεν έχουμε». Μάλιστα, όπως σημείωσε με νόημα, «οποίος τα υποσχεθεί αυτά να ξέρετε ότι λέει ψέματα».

«Μόνιμος λασπολόγος ο Καμμένος»

 

Τέλος, αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο και στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «βρώμικη δουλειά» και «μαύρη επίθεση», υπογραμμίζοντας το γεγονός πως οι καταγγελίες που επικεφαλής των ΑΝΕΛ γίνονται μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και χαρακτηρίζοντας «μόνιμο λασπολόγο» τον κ. Καμμένο.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Καμμένος έχει μάλλον «παλαβώσει», επειδή δεν μπαίνει στη Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.