Ειδησεογραφικό site

Καρφιά Θεοδωράκη για Ζωή: Υπάρχουν κακομαθημένα παιδιά που θέλουν να περνάει το δικό τους

24

 

Μύδρους κατά της Προέδρου της Βουλής για την απόφασή της να ορίσει το βράδυ της Τετάρτης τη Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να καθυστερήσει τη διαδικασία ψήφισης του τρίτου Μνημονίου εξαπολύει ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στo Facebook με τίτλο «Τα κακομαθημένα».

«Υπάρχουν κάποια κακομαθημένα παιδιά που πάντα θέλουν να περνάει το δικό τους. Μερικές φορές το πληρώνει η παρέα, μερικές φορές το πληρώνει η χώρα» γράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού ο οποίος επί του πρακτέου ζητά να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων χωρίς την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Θα είναι ένα καλό (τελευταίο) μάθημα» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Θεοδωράκης.

Τα κακομαθημένα
Οι εξηγήσεις δεν είναι ποτέ μόνο πολιτικές. Υπάρχουν κάποια κακομαθημένα παιδιά που πάντα θέλουν να περνάει το δικό τους. Μερικές φορές το πληρώνει η παρέα, μερικές φορές το πληρώνει η χώρα. Ο κόσμος πρέπει να περιστρέφεται πάντα γύρω από αυτά. Μικρά τσίριζαν στο πάτωμα μέχρι να τους γίνει το χατίρι. Τώρα τσιρίζουν στ’ αυτιά μας («εγώ είμαι η εξουσία» – «εγώ είμαι η εξουσία»). Το θέμα είναι να μπορείς να εντοπίζεις τα κακομαθημένα πριν τους αναθέσεις ρόλους που θα σου κάνουν τη ζωή μαρτύριο και θα δυναμιτίσουν τη ζωή των άλλων. Στην Αγία Βαρβάρα που μεγάλωσα δεν υπήρχαν πολλά κακομαθημένα παιδιά γι’ αυτό ίσως μάθαμε να τα ξεχωρίζουμε εύκολα. Αλίμονο σε αυτούς που δεν τα ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά.
Επί του πρακτέου: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε μέχρι το βράδυ για να συνέλθει η κυρία Κωνσταντοπούλου από το τζετ λάγκ που της προκάλεσε η ξαφνική επιστροφή στην Αθήνα. Η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί να γίνει και χωρίς αυτή. Θα είναι ένα καλό (τελευταίο) μάθημα.
ΣΘ
12.8.15

Τα σχόλια είναι κλειστά.