Ειδησεογραφικό site

Καρφιά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ – Ζήτησε 151 βουλευτές και αυτοδυναμία

133

Έμμεσες βολές και καρφιά εναντίον του Πάνου Καμμένου, μέχρι πρότινος «έντιμου» συνοδοιπόρου και εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας. Περίπου 24 ώρες αφού ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποστασιοποιήθηκε από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα όπως η ιθαγένεια και χαρακτήρισε την μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ως το μεγαλύτερο λάθος του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε καθαρή αυτοδυναμία για να σχηματίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα 151 βουλευτών και να μην έχει ανάγκη από δεκανίκια. Ποιον εννοούσε ως δεκανίκι δεν διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας. Ούτε και εξήγησε αν τους προηγούμενους οκτώ μήνες που είχε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας ένιωθε όμηρος του Πάνου Καμμένου. Όλοι πάντως γνωρίζουν ότι δίχως τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορούσε να έχει σχηματίσει κυβέρνηση ούτε να έχει γίνει πρωθυπουργός. Αποκαλεί σήμερα τον κ. Καμμένο δεκανίκι ή μήπως υπαινίσσεται τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτη δύναμη χωρίς ισχυρή πλειοψηφία, οι ΑΝΕΛ αποκλειστούν από την επόμενη Βουλή -όπωςδείχνουν τα γκάλοπ- και κατά συνέπεια ο κ. Τσίπρας θα είναι αναγκασμένος να σχηματίσει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ ή και Ποτάμι;

«Ζητάμε 2 παραπάνω βουλευτές από αυτούς που μας έδωσε ο λαός το Γενάρη, να μην έχουμε ανάγκη τα δεκανίκια τους, να μην είμαστε όμηροι τους» ήταν η ακριβής φράση του Αλέξη Τσίπρα από τα Γιάννενα ζητώντας εντολή για αυτοδυναμία προκειμένου να αυξήσει την Κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ από 149 στους 151 βουλευτές.

Πρέπει να γκρεμίσουμε τις παράγκες του χθες, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ νωρίτερα σήμερα είχε επισκεφθεί την Άρτα.

Πρέπει να κλείσουμε όλες τις πληγές του χθες και να εξαλείψουμε τις παθογένειες του παρελθόντος, συνέχισε, ανεβάζοντας τους τόνους της ρητορικής του μετά το χθεσινό ντιμπέιτ, στο οποίο εμφανίστηκε πολύ κατώτερος των… πρωθυπουργικών προσδοκιών και φιλοδοξιών του κόμματός του και ηττήθηκε στη μονομαχία με τον αρχηγό της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι μόνο εκπρόσωπος του σκληρού συντηρητικού λόμπι, αλλά και της καθυστέρησης, της φθοράς, της διαπλοκής και των σκανδάλων» είπε κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

tsipras-giannena

Αναφερθείς στο ζήτημα του χρέους, επέμεινε ότι η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε στους δανειστές τη διαπραγμάτευση για τη μείωσή του. «Εμείς ανοίξαμε το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και βάλαμε φρένο στους πλειστηριασμούς» σημείωσε.

Σαν να μην… κυβέρνησε επί επτά μήνες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε ισχυρή εντολή, τονίζοντας, αναφορικά με το κόμμα του: «Είμαστε πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, αλλά πάντα το ίδιο αποφασισμένοι. Για να κυβερνήσει επιτέλους τη χώρα η Αριστερά, με την ισχυρή εντολή και στήριξη του λαού. Για να δείξουμε και να αποδείξουμε σε όλους τους πολίτες ότι εννοούμε όσα λέμε χρόνια τώρα».

«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι χρωστάμε πολύ περισσότερα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στα Γιάννενα» σημείωσε.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, εκτίμησε ότι η ΝΔ προτάσσει την επιθυμία σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να «θολώσει τα νερά». «Δεν την πιστεύει και ας μιλάει γι’ αυτήν» είπε σχετικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή της συμφωνίας με όρους μάχης και τις αλλαγές που χρειάζεται η κοινωνία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.